Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝ ΨΥΧΡΩ!!!
Έπρεπε να βγούμε από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου που τόσους μήνες ταλανίζει την ελληνική πραγματικότητα και ταυτοχρόνα βυθίζει την κυβέρνηση Καραμανλή.Έπρεπε να βγούμε με οποιοδήποτε κόστος!Ακόμα και αν αυτό το κόστος μιλάει για έναν 15 χρονό νεκρό!!!

Το σχέδιο είναι απλό και το έχουμε ξαναδεί.Μια τεχνική κρίση στο γκέτο των Εξαρχείων που εμείς σαν κυβέρνηση τους παρέχουμε κατα καιρούς την προστασία που θέλουν.Κανα δύο τραμπούκοι αστυνομικοί,λίγο βρήσιμο,λίγο ξύλο και αυτό αρκεί ώστε οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι τα τα κάνουν γυαλία καρφιά στο κέντρο της Αθήνας.Επομένως,τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πάψουν για λίγο να ασχολούνταιμε με εμάς.

Όμως το γλυκό αυτή τη φορά δεν έδεσε όπως το περιμέναν.Είναι όλοι εκτεθιμένοι μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.Επιτέλους,ο απλός μέσος Έλληνας ξύπνησε από το λήθαργο που του πρόσφερε απλόχερα αυτή η κυβέρνηση.Είδε πως η κυβέρνηση του δεν είναι απλά ανίκανη αλλά και επικίνδυνη για τη σωματική ακαιρεότητα την δική του και των παιδιών του.

Από την άλλη έχουμε τους συμμάχους τους,τους επονομαζόμενους γνωστούς –άγνωστους.Μόνο άγνωστοι δεν είναι.Είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν για να απαξιώσουν τις καταλήψεις και πορείες των φοιτητών.Είναι τα τσιράκια της ασφάλειας και των πολιτικών προισταμένων της που σκοπός τους είναι να πνιξούν μέσα στους κόλπους της βίας το κάθε λαικό και μαζικό κίνημα.Δυστυχώς όμως,αυτο που δεν έχουν καταλάβει,όλοι όσοι πήραν μέρος στα επεισόδια,αλλά και στο πλιάτσικο που ακολούθησε,είναι οτι σήμερα,οι εργαζόμενοι των καταστημάτων
που κάηκαν θα βρεθούν στο δρόμο,μένοντας άνεργοι...αρκετοί μικροεπιχειρηματίες μάλιστα έχουν καταστραφεί οικονομικά,ενώ παράλληλα φρόντισαν να δώσουν
μια γερή αφορμή και κίνητρο στην Ελληνική Κυβέρνηση για την ψήφιση νέων νόμων περί τρομοκρατίας που θα προωθούν το φακέλωμα,τους συνεχόμενους προλυπτικός ελέγχους,αλλά και την καταστολή γεγονότων,πριν ακόμη αυτά γίνουν.

Από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση των δυο υπουργών;Ένα 15 χρονό παιδί σκοτώθηκε εν ψυχρώ.Τι θα έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας εάν ήταν το δικό του παιδί;Έστειλε επιστολή στη οικογένεια του παιδιού,θα πούν κάποιοι.Έχει όμως τη δύναμη να σταθεί μπροστά στη μητέρα του παιδιού και να ζητήσει συγνώμη!!!Να της πει έμεις φταίμε.

Επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί ας ευχόμαστε όλοι να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων.Τα συληπητήρια μας στην οικογένεια του μικρού ατού παιδιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να…