Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝ ΨΥΧΡΩ!!!
Έπρεπε να βγούμε από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου που τόσους μήνες ταλανίζει την ελληνική πραγματικότητα και ταυτοχρόνα βυθίζει την κυβέρνηση Καραμανλή.Έπρεπε να βγούμε με οποιοδήποτε κόστος!Ακόμα και αν αυτό το κόστος μιλάει για έναν 15 χρονό νεκρό!!!

Το σχέδιο είναι απλό και το έχουμε ξαναδεί.Μια τεχνική κρίση στο γκέτο των Εξαρχείων που εμείς σαν κυβέρνηση τους παρέχουμε κατα καιρούς την προστασία που θέλουν.Κανα δύο τραμπούκοι αστυνομικοί,λίγο βρήσιμο,λίγο ξύλο και αυτό αρκεί ώστε οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι τα τα κάνουν γυαλία καρφιά στο κέντρο της Αθήνας.Επομένως,τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πάψουν για λίγο να ασχολούνταιμε με εμάς.

Όμως το γλυκό αυτή τη φορά δεν έδεσε όπως το περιμέναν.Είναι όλοι εκτεθιμένοι μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.Επιτέλους,ο απλός μέσος Έλληνας ξύπνησε από το λήθαργο που του πρόσφερε απλόχερα αυτή η κυβέρνηση.Είδε πως η κυβέρνηση του δεν είναι απλά ανίκανη αλλά και επικίνδυνη για τη σωματική ακαιρεότητα την δική του και των παιδιών του.

Από την άλλη έχουμε τους συμμάχους τους,τους επονομαζόμενους γνωστούς –άγνωστους.Μόνο άγνωστοι δεν είναι.Είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν για να απαξιώσουν τις καταλήψεις και πορείες των φοιτητών.Είναι τα τσιράκια της ασφάλειας και των πολιτικών προισταμένων της που σκοπός τους είναι να πνιξούν μέσα στους κόλπους της βίας το κάθε λαικό και μαζικό κίνημα.Δυστυχώς όμως,αυτο που δεν έχουν καταλάβει,όλοι όσοι πήραν μέρος στα επεισόδια,αλλά και στο πλιάτσικο που ακολούθησε,είναι οτι σήμερα,οι εργαζόμενοι των καταστημάτων
που κάηκαν θα βρεθούν στο δρόμο,μένοντας άνεργοι...αρκετοί μικροεπιχειρηματίες μάλιστα έχουν καταστραφεί οικονομικά,ενώ παράλληλα φρόντισαν να δώσουν
μια γερή αφορμή και κίνητρο στην Ελληνική Κυβέρνηση για την ψήφιση νέων νόμων περί τρομοκρατίας που θα προωθούν το φακέλωμα,τους συνεχόμενους προλυπτικός ελέγχους,αλλά και την καταστολή γεγονότων,πριν ακόμη αυτά γίνουν.

Από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση των δυο υπουργών;Ένα 15 χρονό παιδί σκοτώθηκε εν ψυχρώ.Τι θα έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας εάν ήταν το δικό του παιδί;Έστειλε επιστολή στη οικογένεια του παιδιού,θα πούν κάποιοι.Έχει όμως τη δύναμη να σταθεί μπροστά στη μητέρα του παιδιού και να ζητήσει συγνώμη!!!Να της πει έμεις φταίμε.

Επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί ας ευχόμαστε όλοι να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων.Τα συληπητήρια μας στην οικογένεια του μικρού ατού παιδιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Κείμενο 30 στελεχών καταγγέλλει τον Βενιζέλο ως «παρανυφάκι του Σαμαρά»

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Η αποκαρδιωτική εικόνα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής είναι τουλάχιστον δεδομένη.Τα media σε ρόλο Μαέστρου προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού το δίπολο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο ή Επανάσταση.

Αναμφίβολα όμως, καμία από τις δυο πολιτικές οντότητες δε μπορεί να αποτελέσει εγγυητική δύναμη για τη σταθερότητας της χώρας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αναζητά τον «καταλληλότερο» ανάμεσα σε ακατάλληλους.

Εγγυητική δύναμη δε μπορούν να αποτελέσουν ούτε οι ευκαιριακές κομματικές συσπειρώσεις που η ανομοιογένεια και η έλλειψη προγράμματος για τη χώρα συμπληρώνει το παζλ των ακατάλληλων με …επικινδυνότητα: διάττοντες αστέρες, που απλώς «μας ψεκάζουν» με φωνές – αλαλαγμούς χωρίς ουσία.

Η απουσία πολιτικών οραμάτων και κυρίως οραματιστών, οδηγεί τη χώρα – ιδεολογικά άοπλη και κατακερματισμένη – σε πολιτικές που κάθε άλλο παρά της εξασφαλίζουν κύριο ρόλο και διαπραγματευτική δύναμη στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις. Πολιτικές…

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …