Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΝ ΨΥΧΡΩ!!!
Έπρεπε να βγούμε από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου που τόσους μήνες ταλανίζει την ελληνική πραγματικότητα και ταυτοχρόνα βυθίζει την κυβέρνηση Καραμανλή.Έπρεπε να βγούμε με οποιοδήποτε κόστος!Ακόμα και αν αυτό το κόστος μιλάει για έναν 15 χρονό νεκρό!!!

Το σχέδιο είναι απλό και το έχουμε ξαναδεί.Μια τεχνική κρίση στο γκέτο των Εξαρχείων που εμείς σαν κυβέρνηση τους παρέχουμε κατα καιρούς την προστασία που θέλουν.Κανα δύο τραμπούκοι αστυνομικοί,λίγο βρήσιμο,λίγο ξύλο και αυτό αρκεί ώστε οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι τα τα κάνουν γυαλία καρφιά στο κέντρο της Αθήνας.Επομένως,τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πάψουν για λίγο να ασχολούνταιμε με εμάς.

Όμως το γλυκό αυτή τη φορά δεν έδεσε όπως το περιμέναν.Είναι όλοι εκτεθιμένοι μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.Επιτέλους,ο απλός μέσος Έλληνας ξύπνησε από το λήθαργο που του πρόσφερε απλόχερα αυτή η κυβέρνηση.Είδε πως η κυβέρνηση του δεν είναι απλά ανίκανη αλλά και επικίνδυνη για τη σωματική ακαιρεότητα την δική του και των παιδιών του.

Από την άλλη έχουμε τους συμμάχους τους,τους επονομαζόμενους γνωστούς –άγνωστους.Μόνο άγνωστοι δεν είναι.Είναι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν για να απαξιώσουν τις καταλήψεις και πορείες των φοιτητών.Είναι τα τσιράκια της ασφάλειας και των πολιτικών προισταμένων της που σκοπός τους είναι να πνιξούν μέσα στους κόλπους της βίας το κάθε λαικό και μαζικό κίνημα.Δυστυχώς όμως,αυτο που δεν έχουν καταλάβει,όλοι όσοι πήραν μέρος στα επεισόδια,αλλά και στο πλιάτσικο που ακολούθησε,είναι οτι σήμερα,οι εργαζόμενοι των καταστημάτων
που κάηκαν θα βρεθούν στο δρόμο,μένοντας άνεργοι...αρκετοί μικροεπιχειρηματίες μάλιστα έχουν καταστραφεί οικονομικά,ενώ παράλληλα φρόντισαν να δώσουν
μια γερή αφορμή και κίνητρο στην Ελληνική Κυβέρνηση για την ψήφιση νέων νόμων περί τρομοκρατίας που θα προωθούν το φακέλωμα,τους συνεχόμενους προλυπτικός ελέγχους,αλλά και την καταστολή γεγονότων,πριν ακόμη αυτά γίνουν.

Από την άλλη μεριά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση των δυο υπουργών;Ένα 15 χρονό παιδί σκοτώθηκε εν ψυχρώ.Τι θα έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας εάν ήταν το δικό του παιδί;Έστειλε επιστολή στη οικογένεια του παιδιού,θα πούν κάποιοι.Έχει όμως τη δύναμη να σταθεί μπροστά στη μητέρα του παιδιού και να ζητήσει συγνώμη!!!Να της πει έμεις φταίμε.

Επειδή δεν πιστεύω ότι μπορεί ας ευχόμαστε όλοι να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων.Τα συληπητήρια μας στην οικογένεια του μικρού ατού παιδιού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…