Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στροφή στα δεξια!!!


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα στη νομική σχολή.Τις τρεις αυτές μέρες βλέπουμε σε όλα τα κανάλια και τις εκπομπές διάφορους τηλεπολιτικούς να σχολιάζουν την κατάσταση που επικρατεί.Βλέπουμε από το πρωί ως το βράδυ σε όλα τα κανάλια να προσπαθούν εντέχνως να στρέψουν την χώρα σε μια συντηρητική στροφή.Με επιδέξιο τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν πως υπεύθυνοι για την οικονομική-πολιτική μας κατάντια είναι οι μετανάστες και το πανεπιστημιακό άσυλο!!!
Τρεις μέρες ξαφνικά ξεχάστηκαν η Siemens,Βατοπέδι ,κτλ και οι απαντήσεις που περίμεναν ότι θα πάρουν οι Έλληνες πολίτες από τις εκάστοτε επιτροπές.Το που πήγαν τα λεφτά,καταδίκη στα λαμόγια γυρίσαμε ότι οι κακοί μετανάστες.Κανείς δεν αναφέρει την απουσία πολιτικής πρωτοβουλίας τόσα χρόνια για το μεταναστευτικό.Κανείς δεν αναφέρει την εκμετάλλευση των μεταναστών για εκλογικά οφέλη.Αλλά και εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας μήπως έχουμε καλύτερη συμπεριφορά.Καταδικάζουμε τους κακούς μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας για να βρουν ένα καλύτερο αύριο.Ένα αύριο που κάποτε ζήτησαν και κάποιοι πατριώτες μας σε άλλες ξένες χώρες.Αλλά ξέχασα εμείς είμαστε άλλο.Απλά πολλοί θα πρέπει να σκεφτούν ότι όπως πάει η χώρα μας τα παιδιά μας σίγουρα θα μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο αύριο.Ακούμε καθημερινά τηλεπωλητές βιβλίων να βγάζουν ρατσιστικές κορώνες προσπαθώντας να κερδίσουν πρόσκαιρα οφέλη.Βέβαια,από την άλλη μεριά και η ανεύθυνη στάση της αριστεράς που για άλλη μια φορά δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Φυσικά,τα γεγονότα στη νομική σχολή έφερε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.Ακούμε λοιπόν ότι η παθογένεια των ελληνικών πανεπιστημίων και η έλλειψη πρωτοβουλίας για την άρση του ασύλου δίνει χώρο σε ακραία στοιχεία να εκμεταλλεύονται τον χώρο για παράνομες πράξεις.Το άσυλο υπάρχει για να καθιερώσει την ελεύθερη έκφραση ιδεών.Το άσυλο μπορούν να το διαφυλάξουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί πολίτες.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το πρόβλημα είναι το αν θα μπει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο και ότι αυτό μπορεί να λύσει προβλήματα.Εξάλλου μπορεί η αστυνομία να συλλάβει εκτός πανεπιστημιακών χώρων κακοποιά στοιχεία που εκμεταλλεύονται το φοιτητικό άσυλο.Επιπλέον,δεν μπορώ να δεχθώ πολιτικούς που φτιάξανε την πολιτική τους καριέρα πάνω στο πανεπιστημιακό άσυλο,σήμερα να πασχίζουν για την κατάργηση του.Ας υπάρξει αρχικά άρση της βουλευτικής ασυλίας και η παραγραφή των αδικημάτων και μετά βλέπουμε και για το ακαδημαϊκό άσυλο!!!
Σήμερα,λοιπόν όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να δούμε καθαρό τα θέματα που έχουν προκύψει μακριά από προκαταλήψεις ή φωνές που προσπαθούν να μας καταστρατηγήσουν και να μας απομακρύνουν από τα πραγματικά προβλήματα αυτής της κοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να…