Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στροφή στα δεξια!!!


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι τα γεγονότα στη νομική σχολή.Τις τρεις αυτές μέρες βλέπουμε σε όλα τα κανάλια και τις εκπομπές διάφορους τηλεπολιτικούς να σχολιάζουν την κατάσταση που επικρατεί.Βλέπουμε από το πρωί ως το βράδυ σε όλα τα κανάλια να προσπαθούν εντέχνως να στρέψουν την χώρα σε μια συντηρητική στροφή.Με επιδέξιο τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν πως υπεύθυνοι για την οικονομική-πολιτική μας κατάντια είναι οι μετανάστες και το πανεπιστημιακό άσυλο!!!
Τρεις μέρες ξαφνικά ξεχάστηκαν η Siemens,Βατοπέδι ,κτλ και οι απαντήσεις που περίμεναν ότι θα πάρουν οι Έλληνες πολίτες από τις εκάστοτε επιτροπές.Το που πήγαν τα λεφτά,καταδίκη στα λαμόγια γυρίσαμε ότι οι κακοί μετανάστες.Κανείς δεν αναφέρει την απουσία πολιτικής πρωτοβουλίας τόσα χρόνια για το μεταναστευτικό.Κανείς δεν αναφέρει την εκμετάλλευση των μεταναστών για εκλογικά οφέλη.Αλλά και εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας μήπως έχουμε καλύτερη συμπεριφορά.Καταδικάζουμε τους κακούς μετανάστες που ήρθαν στη χώρα μας για να βρουν ένα καλύτερο αύριο.Ένα αύριο που κάποτε ζήτησαν και κάποιοι πατριώτες μας σε άλλες ξένες χώρες.Αλλά ξέχασα εμείς είμαστε άλλο.Απλά πολλοί θα πρέπει να σκεφτούν ότι όπως πάει η χώρα μας τα παιδιά μας σίγουρα θα μεταναστεύσουν για ένα καλύτερο αύριο.Ακούμε καθημερινά τηλεπωλητές βιβλίων να βγάζουν ρατσιστικές κορώνες προσπαθώντας να κερδίσουν πρόσκαιρα οφέλη.Βέβαια,από την άλλη μεριά και η ανεύθυνη στάση της αριστεράς που για άλλη μια φορά δεν μπορεί να δώσει λύσεις.
Φυσικά,τα γεγονότα στη νομική σχολή έφερε πάλι στην επικαιρότητα το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.Ακούμε λοιπόν ότι η παθογένεια των ελληνικών πανεπιστημίων και η έλλειψη πρωτοβουλίας για την άρση του ασύλου δίνει χώρο σε ακραία στοιχεία να εκμεταλλεύονται τον χώρο για παράνομες πράξεις.Το άσυλο υπάρχει για να καθιερώσει την ελεύθερη έκφραση ιδεών.Το άσυλο μπορούν να το διαφυλάξουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί πολίτες.Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το πρόβλημα είναι το αν θα μπει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο και ότι αυτό μπορεί να λύσει προβλήματα.Εξάλλου μπορεί η αστυνομία να συλλάβει εκτός πανεπιστημιακών χώρων κακοποιά στοιχεία που εκμεταλλεύονται το φοιτητικό άσυλο.Επιπλέον,δεν μπορώ να δεχθώ πολιτικούς που φτιάξανε την πολιτική τους καριέρα πάνω στο πανεπιστημιακό άσυλο,σήμερα να πασχίζουν για την κατάργηση του.Ας υπάρξει αρχικά άρση της βουλευτικής ασυλίας και η παραγραφή των αδικημάτων και μετά βλέπουμε και για το ακαδημαϊκό άσυλο!!!
Σήμερα,λοιπόν όλοι μας λοιπόν θα πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να δούμε καθαρό τα θέματα που έχουν προκύψει μακριά από προκαταλήψεις ή φωνές που προσπαθούν να μας καταστρατηγήσουν και να μας απομακρύνουν από τα πραγματικά προβλήματα αυτής της κοινωνίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Κείμενο 30 στελεχών καταγγέλλει τον Βενιζέλο ως «παρανυφάκι του Σαμαρά»

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Η αποκαρδιωτική εικόνα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής είναι τουλάχιστον δεδομένη.Τα media σε ρόλο Μαέστρου προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού το δίπολο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο ή Επανάσταση.

Αναμφίβολα όμως, καμία από τις δυο πολιτικές οντότητες δε μπορεί να αποτελέσει εγγυητική δύναμη για τη σταθερότητας της χώρας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αναζητά τον «καταλληλότερο» ανάμεσα σε ακατάλληλους.

Εγγυητική δύναμη δε μπορούν να αποτελέσουν ούτε οι ευκαιριακές κομματικές συσπειρώσεις που η ανομοιογένεια και η έλλειψη προγράμματος για τη χώρα συμπληρώνει το παζλ των ακατάλληλων με …επικινδυνότητα: διάττοντες αστέρες, που απλώς «μας ψεκάζουν» με φωνές – αλαλαγμούς χωρίς ουσία.

Η απουσία πολιτικών οραμάτων και κυρίως οραματιστών, οδηγεί τη χώρα – ιδεολογικά άοπλη και κατακερματισμένη – σε πολιτικές που κάθε άλλο παρά της εξασφαλίζουν κύριο ρόλο και διαπραγματευτική δύναμη στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις. Πολιτικές…

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …