Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα λάθη μιας πολιτικής...


Συμφωνώ ότι σήμερα τα συμφέροντα (ΜΜΕ, δελφίνοι κτλ) χτυπούν τον Παπανδρέου προσπαθώντας να προωθήσουν τα συμφέροντα τους. Ίσως η πιο δημοκρατική πρόταση του Παπανδρέου, το δημοψήφισμα, που θα έδινε για πρώτη φορά στη θητεία του τη δυνατότητα στο λαό να διατυπώσει την άποψη του που θα ήτανι και η άμεση επιλογή της πολιτικής που θέλει για την πατρίδα του πολεμήθηκε περισσότερο από όλες. Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα έβγαλε την απαιτούμενη άμυνα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ώστε να μην χάσουν τα προνόμια τους. Μια άμυνα απέναντι στην κατακραυγή του κόσμου. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόγνωση του κόσμου θα τελείωνε μια και καλή το πολιτικό σύστημα ως υφίστανται μέχρι σήμερα, με πολιτικούς μαριονέτες που μοναδικό σκοπό είχαν την προσωπική τους προβολή καθώς και την γιγάντωση του οικονομικού τους λογαριασμού.

Ομολογώ ότι ο Παπανδρέου στη βουλή την παρασκευή ήταν πιο ειλικρινής από ποτέ. Κάτι που δεν έκανε μέχρι σήμερα. Ίσως να είχαμε κάποια άλλη εξέλιξη αν ο Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός που παρέλαβε ένα χάος από την κυβέρνηση Καραμανλή είχε πει την αλήθεια στο λαό. Δεν χρειαζόταν να μιλήσει για λεφτά ή διαφθορά αλλά για πολιτικές δύσκολες αλλά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την πατρίδα μας να βγεί από το τέλμα. Για μέτρα δίκαια που θα αφορούσαν όλους.

Επιπλέον, ο Παπανδρέου στη πραγματικά δύσκολη μάχη που είχε να δώσει έπρεπε να επιλέξει ανθρώπους που θα μπορούσαν να συμβάλουν. Δυστυχώς, η διατύπωση του Καρατζαφέρη ότι στις δύσκολες ώρες οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά είναι σωστή. Τις δύσκολες αποφάσεις πρέπει να τις παίρνουν άτομα με τόλμη, γνώση, θράσος και μοναδικό γνώμονα το καλό των πολιτών και της χώρας. Οι τεχνοκράτες της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν ικανοί να στέκονται «προσοχή» ακόμα και σε θυρωρούς του Δ.Ν.Τ. ή της Ε.Ε. από απειρία, από φόβο το αποτέλεσμα πάντως ήταν το ίδιο.

Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα πληρώνει το λάθος να διώξει (με την πολιτική του ή με τις επιλογές του) από κοντά του τους ανθρώπους που τον στήριξαν. Σωματεία, νεολαίους, αγρότες, φοιτητές, συνδικαλιστές ανθρώπους που στο πρόσωπο του και στις προτάσεις που είχε κάνει στην ομιλία του στη ΔΕΘ πριν τις εκλογές του 2009 είχαν βρει μια λύση. Αυτοί θα ήταν σήμερα η άμυνα του και είναι σίγουρο ότι δεν θα παρέδιδαν την εξουσία σε κανέναν Σαμαρά και δεν θα αφήναν κανέναν Βενιζέλο, Λοβέρδο ή Διαμαντοπούλου να τον εκβιάζει!!!Μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους που τιμώρησαν παραδειγματικά την αλαζονεία του Βενιζέλου.

Είναι σίγουρο ότι αν σήμερα υπάρχει μια μεταβατική κυβέρνηση όσο και αν τα ΜΜΕ επικαλούνται ότι θα είναι καλό για την σωτηρία της πατρίδας δυστυχώς θα είναι μια κυβέρνηση που θα φέρει ακόμα πιο δυσβάσταχτα βάρη στους Έλληνες πολίτες.

Τέλος, θα πρέπει να αναλογιστούν όλα τα μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (όσα φυσικά έχουν παραμείνει) πια θα είναι η επόμενη μέρα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…