Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;


Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να γίνουμε για ακόμα μια φορά συνένοχοι.

Στις 6 Μαΐου θα πρέπει να δώσουμε την απάντηση μας σε αυτούς που επιθυμούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του μνημονίου, που επιθυμουν το ΠΑΣΟΚ ως εργαλείο συμφερόντων. Δεν θέλουμε ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. νεοφιλελεύθερο, με πολιτικούς μαριονέτες και σαφώς δεν επιθυμούμε ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. που να συμπράττει με την δεξιά. Πιστεύουμε ότι το οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του για όλες τις λανθασμένες επιλογές και τα λάθος πρόσωπα στην κυβερνητική του θητεία. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα. Καλούμαστε να κάνουμε κατανοητό ότι η ύφεση δεν μπορεί να σταματήσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική και τον αυτοματισμό που επιβάλλει δογματικά η Ε.Ε. και να αντιληφθούμε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν εξασφαλίζεται μέσα από τη συνεχή υπονόμευση των κοινωνικών δικαιωμάτων και μέσα από τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων, αντιθέτως αυτό σκοτώνει την αγορά και τον ανταγωνισμό.

Στις 6 Μαΐου καλούμαστε να δώσουμε την απάντηση μας στη συντηρητική παράταξη της Ν.Δ. Να τιμωρήσουμε εμείς την παράταξη του Βατοπαιδίου, των υποκλοπών, της ζαρντινιέρας, της απογραφής και των μεγάλων σκανδάλων. Καλούμαστε να θυμίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν προέρχεται από παρθενογένεση και έχει μεγάλες ευθύνες για την εξαθλίωση της χώρας μας. Θέλουμε να του θυμίσουμε ότι και με δικές του υπογραφές η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο. Ευθύνεται εξίσου για την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά ότι τους Πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο λαός, και όπως έχει αναφέρει ο Ευριπίδης «Όταν ο λαός εξεγείρεται και παραδίνεται στην οργή του, είναι μια φλόγα σφοδρή που μάταια προσπαθεί κανείς να σβήσει».

Σήμερα, θέτουμε την αριστερά προ των ευθυνών της. Επιδιώκουμε και ζητούμε από την αριστερά μια ρεαλιστική πρόταση. Ζητάμε από την αριστερά να βγει από το καβούκι της να εγκαταλείψει τις λογικές του παρελθόντος για τα μικρά και ελεγχόμενα κομμάτια και να φτιάξει ένα δυνατό «συνασπισμό» κέντρο-αριστερών δυνάμεων. Η αριστερά της διάσπασης θα πρέπει να δώσει την θέση της στην αριστερά της σύνθεσης. Η αριστερά της μειοψηφίας θα πρέπει να δώσει τη θέση της στην αριστερά της πλειοψηφίας. Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει όμως να υπάρξει ελπίδα.

Έχουμε ιστορική ευθύνη να πούμε όχι σε φασιστικές οργανώσεις που θέλουν να εισέλθουν στην βουλή εκμεταλλευόμενοι την απάθεια της κοινωνίας ή την ανυπαρξία των θεσμών. Μια αξιοκρατική δημοκρατική χώρα μπορεί να προσφέρει ευημερία με καλύτερους όρους χωρίς να χρειάζεται φασίστες να δρουν στο όνομα της. Στις 6 Μάη θα πρέπει όλοι μας να πούμε όχι στις ελίτ που διαμορφώνουν τα Μ.Μ.Ε.

Τα κίνητρα μας και τα διλλήματα των εκλογών Θα πρέπει στις εκλογές που έρχονται να ψηφίσουμε υπεύθυνα για τους γονείς μας που έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των μισθών τους και την αξιοπρέπεια τους, θα πρέπει να ψηφίσουμε για τα άνεργα αδέρφια μας, θα πρέπει να ψηφίσουμε για τα παιδιά στα σχολεία που πεινάνε και τους συμπολίτες μας που αυτοκτονούν και τέλος, για τα χαμένα όνειρα μας. Αυτά είναι τα κίνητρά μας, αυτά είναι τα διλλήματα μας και όχι αν θα βγούμε από το Ευρώ!!!

Οι σελίδες είναι όμορφες και δημιουργικές αν τις γράφεις εσύ ο ίδιος. Μην απογοητεύεσαι, μην ενθουσιάζεσαι, μην υποκύπτεις βοήθα με την συμμετοχή σου να κάνουμε την οργή μας αγώνα!!!
1. Κράλλης Γεώργιος, Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
2. Μπούρας Κωνσταντίνος, Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
3. Παπαιώάννου Ιωάννης, Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
4. Στιβαχτής Γεώργιος, Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
5. Λουκάκης Σπύρος Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
6. Μάστορα Κωνσταντίνα, Αν. Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας
7. Λεονταρίτης Ευστάθιος, Μέλος Γρ. Πόλης Α.Ε.Ι. Αθήνας
8. Παπανικολάου Ευγένιος, Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
9. Δημτσιούδης Χρήστος, Αν. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
10. Καφανταρης Σπυρος, Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Σ.Ε.Υ.Π.Αθήνας
11. Βενιζελάκος Χρήστος, Αν. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Σ.Ε.Υ.Π.Αθήνας
12. Πανταζόπουλος Ιωάννης, Γραμματέας Α.Ε.Ι. Καλαμάτας
13. Γραβάνης Παναγιώτης, πρ. Γραμματέας Α.Ε.Ι. Καλαμάτας
14. Βουτετάκης Βασίλειος, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
15. Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
16. Βαλκαμελής Κωνσταντίνος, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαιας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαγνησίας
17. Βεργου Έφη, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Σ.Ε.Υ.Π. Αθήνας
18. Σταθόπουλος Παναγιώτης, Γραμματέας Τ.Ο. Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεταμόρφωσης
19. Λακαρδής Σέφανος, Υπεύθυνος Π.Α.Σ.Π. Γεωλογικού
20. Τελίδης Αναστάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης
21. Αθανασόπουλος Ανδρέας, μέλος Σ.Σ.Δ.Ο. Καλαμάτας
22. Αντωνοπουλος Νακος, μελος Τ.Ο ΠΑ.ΣΟ.Κ Αμαλιάδας
23. Βλαχοδήμος Παναγιώτης, Μέλος Σ.Σ. Σ.Δ.Ο. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
24. Γιαννόπουλος Αντώνιος, Πρ. Γραμματέας Σ.Δ.Ο.Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
25. Γκελντής Δημήτριος, πρ. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π.Σ.Δ.Ο. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
26. Διονυσόπουλος Κωνσταντίνος, Μέλος Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας
27. Ζαρκάδα Χριστίνα, πρ. Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
28. Θωμάς Κωνσταντίνος, Μέλος Δ.Σ Σ.ΤΕ.Γ. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
29. Καπελετιώτη Βικτωρία, Νομαρχιακή επιτροπή Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλείας
30. Καρκούλιας Βασίλειος, Πρόεδρος Σ.Σ. Σ.ΤΕ.Γ. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
31. Κλήμης Σαββας, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
32. Κολουμαργιετος Γιωργος, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Σ.Ε.Υ.Π.Αθήνας
33. Κοτακιδης Κωστας, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Σ.Ε.Υ.Π.Αθήνας
34. Κουτσοδημητρόπουλος Χρήστος, πρ. Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
35. Κυμπουρόπουλος Βασίλειος, πρ. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαματας
36. Λαμπίρης Ιωάννης, Αν. Δ.Σ. Σ.Σ Σ.ΤΕ.Γ. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
37. Λαμπροπούλου Σταυρούλα, Νομαρχιακή Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηλείας
38. Μανεσιώτης Αναστάσιος, Μέλος Σ.Σ. Σ.Ε.Υ.Π.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
39. Μανώλης Γεώργιος, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τρικάλων
40. Μπασούρης Μαρίνος, πρ. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
41. Ντούκας Άκης, πρ.Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Πάτρας
42. Σαμαρά Ελένη, Αν. Πρόεδρος Σ.Σ. Σ.Ε.Υ.Π. Τ.Ε.Ι.Καλαμάτας
43. Σταυρινούδης Στέφανος, πρ. Γραμματέας Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
44. Στέφου Ελένη, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δράμας
45. Σωτηροπουλου Βασιλική, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
46. Τζουβαρας Γιαννης, Μέλος Γρ. Π.Α.Σ.Π. Σ.Ε.Υ.Π.Αθήνας
47. Φακουρέλης Μιχάλης, Πρόεδρος Δ.Σ Σ.Σ.Δ.Ο
48. Χαικάλης Αθανάσιος, Μέλος Ν.ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πάτρας
49. Χανή Αικατερίνη, Πρόεδρος Σ.Σ. Σ.Ε.Υ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας
50. Χατζηγιάννης Χρήστος, Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηλείας
51. Χριστακόπουλος Γεώργιος, πρ.Αν. Γραμματεας ΠΑΣΠ Α.Ε.Ι. Πάτρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Κείμενο 30 στελεχών καταγγέλλει τον Βενιζέλο ως «παρανυφάκι του Σαμαρά»

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Η αποκαρδιωτική εικόνα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής είναι τουλάχιστον δεδομένη.Τα media σε ρόλο Μαέστρου προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού το δίπολο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο ή Επανάσταση.

Αναμφίβολα όμως, καμία από τις δυο πολιτικές οντότητες δε μπορεί να αποτελέσει εγγυητική δύναμη για τη σταθερότητας της χώρας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αναζητά τον «καταλληλότερο» ανάμεσα σε ακατάλληλους.

Εγγυητική δύναμη δε μπορούν να αποτελέσουν ούτε οι ευκαιριακές κομματικές συσπειρώσεις που η ανομοιογένεια και η έλλειψη προγράμματος για τη χώρα συμπληρώνει το παζλ των ακατάλληλων με …επικινδυνότητα: διάττοντες αστέρες, που απλώς «μας ψεκάζουν» με φωνές – αλαλαγμούς χωρίς ουσία.

Η απουσία πολιτικών οραμάτων και κυρίως οραματιστών, οδηγεί τη χώρα – ιδεολογικά άοπλη και κατακερματισμένη – σε πολιτικές που κάθε άλλο παρά της εξασφαλίζουν κύριο ρόλο και διαπραγματευτική δύναμη στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις. Πολιτικές…

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …