Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…


Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλλα πολλά διλήμματα με απώτερο σκοπό να διχάσουν τον λαό και να τον απομακρύνουν από τα πραγματικά προβλήματα που τους βασανίζουν.

Για να επανέλθω στα ερωτήματα που αναφέρω στην αρχή θεωρώ ότι εξυπηρετούν τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Διχασμό και αποπροσανατολισμό. Επιδιώκουν τον λαό της χώρας γονατισμένο, υποταγμένο στα μεγάλα funds, στα αφεντικά τους.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει η κυβέρνηση να μαζέψει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξέρω όμως με σιγουριά ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να το καταφέρει.

Δεν είναι μόνο ότι η συμμαχία του Σαμαρά – Βενιζέλου θα χάσει την εξουσία. Είναι ότι θα δώσει την δυνατότητα σε έναν νέο πολιτικό χώρο να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες – στοιχεία των τελευταίων ετών. Αυτό είναι κάτι που απεύχονται όλοι τους.

Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Ας σταθούμε στο ύψος μας και ας δώσουμε τη μάχη μας για το μέλλον μας, για την δημοκρατία σε αυτή τη χώρα.

Οι παίχτες όλοι έχουν κάτσει στο τραπέζι. Τα φύλα μοιράζονται…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...