Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!!


Είναι άδικο!!!Είναι άδικο ακόμα μια φορά η ιστορία στη Λωρίδα της Γάζα να γράφετε με το αίμα αθώων και μικρών παιδιών. Για ακόμα μια φορά η πολεμική μηχανή του Ισραήλ με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκορπούν τον τρόμο,τον πανικό,τον θάνατο στους άμαχους Παλαιστίνιους.

Μετά από την αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δολοφόνων όπου μέχρι τώρα μετράμε το θάνατο σχεδόν 700 άμαχων ανθρώπων και δεν μπορούμε να φανταστούμε και να υπολογίσουμε τον αριθμό των τραυματιών .Οι εικόνες φρίκης που παρακολουθούμε στη περιοχή είναι το αποτέλεσμα της ανοχής που δείχνει η Αμερική και η Ε.Ε.Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι μερίδιο ευθύνης έχει και η σημερινή κυβέρνηση Καραμανλή που δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση των Παλαιστίνιων στη Γάζα ενώ στηρίζει τον αποκλεισμό της που κοστίζει τις ζωές σε χιλιάδες Παλαιστινίους, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Επιτέλους,κάτι πρέπει να γίνει. Κάποιος να σταματήσει αυτούς τους δολοφόνους. Δυστυχώς,κανένας από αυτούς που αποκαλούν ηγέτη δεν θα σηκώσει ένα τέτοιο φορτίο στις πλάτες του,τους μάθαμε τόσα χρόνια. Ήρθε η ώρα του Λαού. Ήρθε η ώρα όλοι οι λαοί να ενώσουν τις φωνές τους και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για την κατάπαυση του πυρός.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…