Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ «ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΣ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και καθοριστικές τόσο για το κίνημα αλλά και για την ζωή του κάθε πολίτη αυτής της χώρας.Ο ελληνικός λαός αφού διαπίστωσε το λάθος να στηρίξει έναν πρωθυπουργό «κουρασμένο» που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πλάτες σε κουμπάρους και νταβατζήδες γυρίζοντας την πλάτη στην ολιγαρχία της δεξιάς.Ο λαός στέκεται δίπλα στη δημοκρατική παράταξη και στον Γιώργο Παπανδρέου για την μεγάλη μάχη.Την μάχη για την κοινωνική δικαιοσύνη.Την μάχη για αξιοκρατία.Την μάχη για τον μη προνομιούχο.

Όπως σας προανέφερα συντρόφισσες και σύντροφοι οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες.Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι ο χειμώνας είναι δύσκολος για αυτή.Με βάση λοιπόν τις δύσκολες μέρες που έρχονται καθώς και το ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει την πρόθεση του να προκαλέσει εκλογές με το θέμα του προέδρου της δημοκρατίας θεωρώ ότι η κυβέρνηση βαδίζει σε ένα σχέδιο 100 ημερών.

Ένα σχέδιο που θα έχει ως χρονικό ορίζοντα 100 ημέρες μετά την Δ.Ε.Θ. Μέσα σε αυτή την χρονική στιγμή η κυβέρνηση θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.Η αλήθεια είναι ότι η Δ.Ε.Θ. έχει βαρίνουσα σημασία για την εκάστοτε παράταξη.Για το ΠΑΣΟΚ είναι η συνέχεια της αντεπίθεσης που άρχισε από πέρυσι στη προηγούμενη έκθεση και που το έφερε μπροστά στις δημοσκοπήσεις αλλά και στις συνειδήσεις του κόσμου που είναι και το σημαντικότερο.Ένας χρόνος που το ΠΑΣΟΚ όρθωσε ανάστημα και μετά από καιρό έκανε προτάσεις με ουσία και δίνοντας ξανά τον αριστερό τόνο που το κάνει να έρχετε πιο κοντά με τους πολίτες της χώρας.Από την άλλη η Ν.Δ. θα πάει εκεί για να τα παίξει όλα για όλα αποφασισμένη να δώσει παροχές και να προτείνει «κομματικές» προσλήψεις με μοναδικό προσόν ένα καλό «γαλάζιο» βιογραφικό!!!

Ο πρωθυπουργός και ο «θίασος» του γνωρίζουν ότι η επανεκλογή τους είναι δύσκολή έως ακατόρθωτη για τον λόγο αυτό προετοιμάζουν το έδαφος έτσι ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο.Θέλουν εκλογές μέσα σε 100 μέρες από την Δ.Ε.Θ. έτσι ώστε να μην χρεωθούν αυτοί την σφιχτή οικονομική πολιτική που και τα μέτρα που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο και θα τους βγάλουν στους δρόμους.Διότι με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει την άνοιξη με το να μην στηρίξει το πρόεδρο της Δημοκρατίας να ρίξει την κυβέρνηση και να έρθει σαν εξ ουρανού Θεός και κερδίζοντας από τον λαό την ανοχή του.Πράγμα που σε καμια περίπτωση δεν θέλουν στη Ρηγίλλης.Έτσι λοιπόν ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη της αρχές του άλλου μήνα με σκοπό να μοιράσουν λεφτά (όπως και μετά τις φωτιές στην Ηλεία) και προσλήψεις.Αγνοώντας αν αντέχει η οικονομία μας απλά για να μπορέσουν να ρίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δημοσκοπήσεις και να προκηρύξουν εκλογές.

Με αυτό το πρόγραμμα η κυβέρνηση επιθυμεί να συνεναίσει στην εκλογή και του προέδρου της Δημοκρατίας με σκοπό να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία γιατί για να λέμε την αλήθεια ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν θα μπορέσει να μαζέψει την οικονομία της χώρας και να απομακρύνει την κρίση.Με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να συντομεύσει την επιστροφή της στη κυβερνηση η παράταξη της ΝΔ.

Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα την επίθεση που θα κάνει η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της στο πρόεδρο του κινήματός μας από την στιγμή που όλες πλέον οι δημοσκοπήσεις τον παρουσιάζουν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό ανερώντας και το τελευταίο επιχείρημα της Ρηγίλλης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,από την μεριά μου πιστεύω πως αν η κυβέρνηση ακολουθήσει αυτή την λογική η μοναδική λύση για να τα καταφέρει το κίνημα αλλά και η χώρα είναι να σκεφτούμαι σοβαρά ένα θέμα μιας και η συγκυρίες είναι ίσως οι πιο κατάλληλες από ποτέ.Ήρθε ο καιρός να περάσουμε στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.Είναι η περίοδος που η οικονομική κρίση δεν θα αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης όσες υπογραφές και αν προσπαθήσουν να μαζέψουν τα παιδιά του Εφραίμ!!!Είναι το μοναδικό μέτρο που μπορεί να προσθέσει χρήματα στα ρημαγμένα κρατικά ταμεία χωρίς να ακουμπήσει τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα.Επιπροσθέτως,μια και αναφέρομαι στα αδύνατα κοινωνικά στρώματα θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ με την αριστερή του φωνή να επιτρέψει την «δήλωση πτώχευσης» και από τους πολίτες.Βοηθώντας όλους αυτούς που η οικονομική κρίση τους γονάτισε.

Συντρόφισσες και σύντροφοι ο αγώνας τώρα φουντώνει.Πρέπει να είμαστε έτοιμη να προστατέψουμε

το κίνημα και την χώρα μας.Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε για άλλη μια φορά την εξουσία πρέπει να τους τιμωρήσουμε για όλα τα δεινά που προκάλεσαν στην χώρα μας και στου συμπολίτες μας.Φτάνει πια...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να…