Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ!!!


Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2007 σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ.Καραμανλής δήλωσε «Ότι, όπως ακριβώς δεσμευθήκαμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την επούλωση των πληγών, για την αποκατάσταση αλλά και την αναγέννηση της περιοχής».Φυσικά, εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά που «δεσμεύθηκε».Αυτή όμως η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε το αυτονόητο,να προετοιμάσει την χώρα για μελλοντικές φωτιές!!!

Μετά από 2 χρόνια γίναμε ξανά θεατές στο ίδιο θέαμα,δυστυχώς.Περιβαντολογική καταστροφή,περιουσίες να καίγονται και ένας ανύπαρκτος κρατικός σχεδιασμός.Χθές φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο η γύμνια του κρατικού μηχανισμού.Άφησαν την πυροσβεστική χωρίς επαρκές προσωπικό αλλά και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για ακόμα λοιπόν ένα καλοκαίρι έχουμε ανθρώπους να βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη.Έχουμε τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν.Από την άλλη μεριά έχουμε την κυβέρνηση που για ακόμα μια φορά στάθηκε ανάξια να κάνει το παραμικρό.Δεν πήρε κανένα μάθημα από όλα αυτά που έγιναν πριν 2 χρόνια.Έτσι λοιπόν μπήκαμε από την αρχή στο γήπεδο με το αίσθημα του looser και έτσι ήταν φυσιολογική η ήττα μας από τον στρατηγό Άνεμο, ήταν αναπόφευκτη και για ακόμα άλλο ένα καλοκαίρι μείναμε εκτός των ομίλων της Πράσινης ανάπτυξης.

Ας ευχηθούμε του χρόνου με τις κατάλληλες μεταγραφές να νικήσουμε τον «στρατηγό άνεμο»,επιτέλους!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…