Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ!!!


Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2007 σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ.Καραμανλής δήλωσε «Ότι, όπως ακριβώς δεσμευθήκαμε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για την επούλωση των πληγών, για την αποκατάσταση αλλά και την αναγέννηση της περιοχής».Φυσικά, εδώ και 2 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά που «δεσμεύθηκε».Αυτή όμως η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε το αυτονόητο,να προετοιμάσει την χώρα για μελλοντικές φωτιές!!!

Μετά από 2 χρόνια γίναμε ξανά θεατές στο ίδιο θέαμα,δυστυχώς.Περιβαντολογική καταστροφή,περιουσίες να καίγονται και ένας ανύπαρκτος κρατικός σχεδιασμός.Χθές φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο η γύμνια του κρατικού μηχανισμού.Άφησαν την πυροσβεστική χωρίς επαρκές προσωπικό αλλά και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για ακόμα λοιπόν ένα καλοκαίρι έχουμε ανθρώπους να βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη.Έχουμε τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν.Από την άλλη μεριά έχουμε την κυβέρνηση που για ακόμα μια φορά στάθηκε ανάξια να κάνει το παραμικρό.Δεν πήρε κανένα μάθημα από όλα αυτά που έγιναν πριν 2 χρόνια.Έτσι λοιπόν μπήκαμε από την αρχή στο γήπεδο με το αίσθημα του looser και έτσι ήταν φυσιολογική η ήττα μας από τον στρατηγό Άνεμο, ήταν αναπόφευκτη και για ακόμα άλλο ένα καλοκαίρι μείναμε εκτός των ομίλων της Πράσινης ανάπτυξης.

Ας ευχηθούμε του χρόνου με τις κατάλληλες μεταγραφές να νικήσουμε τον «στρατηγό άνεμο»,επιτέλους!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να…