Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

Είναι αλήθεια πως το μαζικό σπουδαστικό κίνημα του Μαΐου-Ιουνίου κατάφερε να αιφνιδιάσει την κυβέρνηση.Ο αλαζονισμός της δεξιάς αυτής κυβέρνησης σταμάτησε μπροστά στις εκδηλώσεις της νεολαίας της χώρας μας.Το υπεροπτικό ύφος του Κ.Καραμανλή και της Μ.Γιαννάκου τσαλακώθηκε,ματαιώνοντας τις προθέσεις τους για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τον Νόμο πλαίσιο.

Από την άλλη μεριά ο Γ.Παπανδρέου αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αναθεώρηση του άρθρου 16.Μπορεί να ήταν ελιγμός για να απεγκλωβιστεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση, ίσως να άκουσε την νεολαία και ίσως να σκέφτηκε τα εκατομμύρια οικογενειών που ζουν κάπου στο κέντρο της Αθήνας ή στην επαρχία που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα ώστε να δώσουν μια υποτυπώδες μόρφωση στα παιδιά τους.

Μετά από πολλά χρόνια το νεολαιίστικο κίνημα αναγεννήθηκε.Έδωσε μια δύσκολη μάχη και την κέρδισε.Έδωσε όμως ελπίδες και σε χιλιάδες εργαζομένους ώστε να παλέψουν για μια εργασία με αξιοπρεπείς όρους.Όπως προείπα όμως η νεολαία κέρδισε μια μάχη όχι τον πόλεμο.Ο πόλεμος για την παιδεία θα έχει ακόμα πολλές μάχες.

Η κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει την δεύτερη μάχη.Μέσα από τη δίψα μας για συνέχιση του αγώνα χάσαμε τον στόχο μας και από που προερχόμαστε.Ξεχάσαμε ότι δεν είμαστε κομματικά φερέφωνα.Η κυβέρνηση το πρόσεξε αυτό και έτσι μας προκαλούσε συνέχεια ώστε να συνεχίσουμε και εμείς συνεχίσαμε.Κάθε μέρα τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάναν λόγο για μειοψηφίες που κρατάν τα ιδρύματα της κλειστά,μιλούσαν για κομματικά φερέφωνα που κρατούσαν ομήρους χιλιάδες φοιτητές,μιλούσαν για τραμπούκους που καίγανε και καταστρέφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές λυπάμαι μα αυτό είμαστε στα μάτια της κοινής γνώμης.Το χειρότερο για έναν αγωνιστή είναι να του χρεώσουν ότι είναι ελεγχόμενος αυτό μας έκαναν μας σπίλωσαν τον έντιμο αγώνα μας.Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά.Πρέπει να αναδείξουμε ξανά την φρεσκάδα μας και τα οράματα μας στον κόσμο,που τα έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Πρέπει να ζητήσουμε όλοι ένα συγνώμη από την κοινωνία που έστω και για λίγο παρεκλίναμε από τον δρόμο μας.Όμως έτσι αποδεικνύουμε ότι έχουμε το ψυχικό σθένος να παραδεχθούμε και να συνεχίσουμε πιο δυνατοί.

Στη πορεία πρέπει να κάνουμε κατανοητό στη κοινωνία ότι αυτοί που σπάνε και διαλύουν δεν ανήκουν στους νέους που διεκδικούν μια καλύτερη παιδεία,μια καλύτερη ζωή,αλλά ελεγχόμενοι οπαδοί που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν πως οι καταλήψεις δεν γίνονται για να χάσουν κάποιοι τα πτυχία τους αλλά για να αποκτήσουν κάποια βαρύτητα αυτά τα πτυχία.Πρέπει να δείξουμε σε κάποιους πως δεν είμαστε μειοψηφίες αλλά πλειοψηφίες αποδεικτέες από την κοινωνία.

Συναγωνιστές,γνωρίζουμε όλοι ότι όταν είναι δίκαιο επαναστατείς.Για να επαναστατήσεις όμως πρέπει να αποκτήσεις συνείδηση και οι συνειδήσεις φίλοι μου γεννιούνται στο δρόμο.

‘’Μας υπολείπεται πολλή και ωραία δουλεία όσο ν’ αγρευσουμε το μεγαλείο’’.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα. Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση. Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Οι κρεμαστοί κήποι της Αθήνας...

«Ήρθαμε σ΄ αυτό το σπίτι το 2007. Είπαμε να μη βάλουμε κλιματισμό . Το καλοκαίρι όμως η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Βράζαμε από τη ζέστη », λέει στα « ΝΕΑ » η κ . Αμαλία Ζέππου για τη διώροφη κατοικία της στον Κεραμεικό , στην οδό Παραμυθίας 29. Το δεύτερο καλοκαίρι ήταν επίσης «καυτό». «Είπα, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε σ΄ αυτό το σπίτι...». Όλα όμως άλλαξαν όταν η κ. Ζέππου , παραγωγός ντοκιμαντέρ, αποφάσισε να πρασινίσει την ταράτσα... της. Ύστερα από μία μικρή έρευνα απευθύνθηκε σε μία εταιρεία, η οποία δημιούργησε έναν καταπράσινο κήπο στη στέγη. «Η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Άλλαξαν εντελώς οι συνθήκες. Πλέον το σπίτι είναι φοβερά δροσερό το καλοκαίρι. Αλλά και τον χειμώνα έχουμε σημαντικά οφέλη, αφού ο κήπος λειτουργεί ως μόνωση: έχουμε μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου για θέρμανση έως 15%». Λειτουργικό χάρη στον ταρατσόκηπο έγινε και το μικρό δωματιάκι που υπάρχει στην ταράτσα. «Προτού δημιουργηθεί ο ταρατσόκηπος, το καλοκαίρι δεν μπορούσες να μείνεις πολλή ώρα σ΄ αυτό το

Λίγα λόγια για τον επιστημονικό συνεργάτη της Μαρίας Σπυράκη

Πραγματικά δεν με νοιάζει τι κάνει ο υιός Ζαγορίτης στη προσωπική του ζωή. Μαγκιά του με ποια βγαίνει και το τι κάνει μαζί της. Δεν θα τον έκρινα ποτέ για τις προσωπικές του επιλογές εξάλλου εκεί θεωρώ ότι ξεχωρίζει ο άνδρας από το παιδάκι, με το να μπορεί να υποστηρίξει τις επιλογές του. Αυτό όμως που με εκνευρίζει είναι ότι εκφράζει όλα αυτά που απεχθάνομαι. Εκφράζει την Ελλάδα του κονέ, της άκρης, του μπαμπά. Την Ελλάδα του παίρνω ό,τι θέλω, όπως θέλω και όπου θέλω. Της Ελλάδας των VIP που δεν υπακούν σε κανένα νόμο. Όσο αδιάφορος μου περνά ο υιός Ζαγορίτη άλλο τόσο αδιάφορη μου είναι η Σπυράκη . Αυτό όμως που με εξοργίζει είναι ότι μπορεί να συνεχίσει να μας κοροϊδεύει όπως ακριβώς έκανε σαν δημοσιογράφος. Θα μπορούσε να πει ότι ήταν επιλογή μου γιατί ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Θα μπορούσε να πει ότι τον επέβαλλε το κόμμα της ΝΔ. Θα μπορούσε να πει ότι ξεπληρώνει παλιά γραμμάτια ή ότι ήταν μια χάρη που αποβλέπει σε μελλοντικά οφέλη. Όλα αυτά θα μπ