Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ PART 1


Οι φοιτητικές εκλογές είναι σε λίγες μέρες.Με αφορμή λοιπόν τις εκλογές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σκέφτηκε πως θα πρέπει να ξανακοιτάξει το καλό του σπουδαστή.Επομένως έπιασε δουλεία.Αφού τόσο καιρό δεν έχει πει κουβέντα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,για την αναθεώρηση του άρθρου 16,για τα ΙΔΒΕ και για το ΔΟΑΤΑΠ.Αφού πηγαίνει για καφεδάκι με την Μαριέττα και παίζει με τους πραίτορες του Πολύδωρα τώρα ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσει το σάπιο σύστημα της στο χώρο των ιδρυμάτων.
Ας κάνουμε μια γύρα στα πανεπιστήμια της Αθήνας να δούμε.
ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Υποσχέσεις on line για υποτροφίες και συμμετοχή σε σεμινάρια

Πιο οργανωμένες προσφορές προς... άγραν ψήφων κάνει η ΔΑΠ Νομικής. Από την ιστοσελίδα του ΔΑΠ Οικονομικού μπορεί κανείς να ενημερωθεί ότι αν συμμετάσχει σε συνέδριο που οργανώνει η παράταξη μπορεί να κερδίσει υποτροφία για μεταπτυχιακά προγράμματα και βιβλία.

Για την παραταξιακή επιλογή υποτρόφων φοιτητών υπάρχουν καταγγελίες σε πολλά τμήματα και πολλοί είναι οι ψίθυροι που ακούγονται, αλλά στο Οικονομικό της Νομικής, οι υποσχέσεις είναι απροκάλυπτες: περίπου 10 υποτροφίες κληρώθηκαν σε ένα μόνο συνέδριο οικονομολόγων με τίτλο «1ο Συνέδριο Οικονομολόγων - Ημέρα καριέρας» σε γνωστά εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Hellenic American University, ALBA, University of Indianapolis, Alpine Center και Global Training. «Περίεργη» λεπτομέρεια, ότι η συμμετοχή δηλώνεται σε μια Κική ή μια Ελενα, αγνώστων λοιπών στοιχείων...

Αντίστοιχα κινούνται και τα άλλα τμήματα της νομικής: στο Πολιτικό διοργανώνονται ημερίδες για την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων. Αυτό δεν θα ήταν και τόσο κακό, αν μεταξύ των άλλων εισηγητών δεν ήταν καθηγητές του τμήματος. Στο σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της, η ΔΑΠ Πολιτικού διαφημίζει ότι θα δώσει πιστοποιητικά παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, τα οποία επισυνάπτονται στο βιογραφικό ως «τίτλοι σπουδών» που καταδεικνύουν όχι τόσο προσόντα, αλλά... ιδεολογική υποταγή.

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΔΑΠ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ

Από τις πιο σοβαρές καταγγελίες είναι αυτές που κάνουν οι φοιτητές στο Πάντειο. «Στο τμήμα μου έχουμε τα σοβαρότερα περιστατικά. Τα γραφεία της ΔΑΠ βρίσκονται μέσα στο γραφείο του προέδρου του τμήματος», τονίζει φοιτήτρια. «Ψήφος στη ΔΑΠ ισοδυναμεί με καλούς βαθμούς στα μαθήματα συγκεκριμένων καθηγητών. Μέλη της ΔΑΠ έχουν πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή όπου καταθέτουν τις δηλώσεις για τα μαθήματα επιλογής. Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία δίνουν και παίρνουν. Δεχόμαστε απειλητικά τηλεφωνήματα που μας λένε ότι αποκλείεται να περάσουμε συγκεκριμένα μαθήματα εάν δεν ψηφίσουμε ΔΑΠ», καταγγέλλει η φοιτήτρια του Παντείου.


ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ

Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στη Φιλοσοφική, οι τοίχοι έχουν ήδη γεμίσει με προεκλογικές αφίσες. Είναι εμφανές ότι η καρδιά της ΔΑΠ στο τμήμα Φιλοσοφικής -Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας χτυπάει στους ρυθμούς της... Κ. Κελεκίδου - το μαρτυρά η μεγάλη αφίσα έξω από το κιόσκι της παράταξης. Ανάλογα με το πόσο καλό στέλεχος είσαι, έχεις και το τραπέζι στο γνωστό ξενυχτάδικο της Αθήνας. «Το δίκτυο πελατειακών σχέσεων ξεκινάει από τα πανεπιστήμια», λέει ο Ερνέστος, φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Από σημειώσεις μαθημάτων μέχρι ταξίδια και πάρτι, τα μέλη της ΔΑΠ χρησιμοποιούν όλα τα μέσα προκειμένου να κερδίσουν ψήφους και εντυπώσεις». Είναι κοινό μυστικό ότι οι μεγάλες παρατάξεις, κυρίως η ΔΑΠ, «ψαρεύουν» τους ψηφοφόρους τους χαρίζοντας προνόμια.

Καταγγελίες ακούγονται για ιδιαίτερες σχέσεις με καθηγητές, που επιτρέπουν στα μεγαλοστελέχη να παίξουν το παιχνίδι του εντυπωσιασμού στους φοιτητές των μικρότερων ετών. «Η ΔΑΠ πάει Μύκονο πάντα πριν από τις εκλογές. Ποτέ μετά. Αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό», λέει ο Σπύρος, μεταπτυχιακός φοιτητής, μέλος των ΕΑΑΚ. «Ιδιαίτερα τώρα μετά τις καταλήψεις, θέλουμε να κάνουμε τους φοιτητές να καταλάβουν πως ειδικά σε αυτές τις τελευταίες εκλογές πριν από τις εθνικές δεν πρέπει να ψηφίσουν ΔΑΠ για τους φίλους τους, γιατί αυτή η ψήφος θα σημαίνει υποστήριξη στη μεταρρύθμιση της υπουργού Παιδείας», τονίζει η Δήμητρα, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής.


ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ΔΑΠ ΠΛΗΡΩΝΕΙ... ΚΑΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

«Ξέρουμε παιδιά που μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ για να έχουν τραπέζι το βράδυ στα μπουζούκια ή να παραγγέλνουν φθηνά μπουκάλια», καταγγέλλουν φοιτητές στο Πολυτεχνείου. Με ευτελή, αλλά και πιο σοβαρά «χατίρια», το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών, το οποίο δεν είναι απαραίτητα ιδεολογικά ενταγμένο σε παρατάξεις, αποφασίζει τον τρόπο που θα ψηφίσει. «Πέρυσι το 5ο έτος των Πολιτικών Μηχανικών είχε ταξίδι την ημέρα των εκλογών από το Ελ. Βενιζέλος.

Η ΔΑΠ πλήρωσε ταξί για να τους φέρει από το αεροδρόμιο στη σχολή για να ψηφίσουν και να τους πάει πίσω πάλι στο αεροδρόμιο», λέει ο Θεόφραστος, τεταρτοετής φοιτητής. «Ακόμα και σε φοιτητές που πια δεν έχουν σχέση με τη σχολή και είναι στα χωριά τους, η ΔΑΠ αναλαμβάνει και τους πληρώνει τα οδοιπορικά, για να τους ψηφίσουν», συμπληρώνει. «Υπάρχει και η λογική ότι «θα μπεις στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ, αλλά θα φέρεις και 3 ψήφους»», λέει ο Γιάννος. «Είναι μεν το αναμενόμενο να προσβλέπουν και στις ψήφους του κύκλου σου, αλλά σε ορισμένες σχολές όπως η Νομική ή το Πολιτικό είναι προαπαιτούμενο», λέει.

Εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες του συστήματος, η ΔΑΠ παρεμβαίνει... σωτήρια. Σε σχολές της περιφέρειας, όπως στη Χαλκίδα, η έλλειψη γραμματειακής υποστήριξης επιτρέπει στους ΔΑΠίτες να δουλέψουν ως γραμματείς! «Κάπως έτσι φτάνει να ελέγξει και καθηγητές. Δημιουργούν εξαρτήσεις και προσφέρουν και σε εκείνους ανταλλάγματα», λέει ο Παναγιώτης, φοιτητής ΕΜΠ.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ξέρει το παιχνίδι καλά ήρθε η ώρα να την σταματήσουμε.Το συγκεκριμένο υλικό που προανέφερα εκτός ότι είναι γνωστό σε όποιον πατάει το πόδι του σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι. το δημοσίευσε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 29/4/07.

Σχόλια

Ο χρήστης Δύο τόνους μακαρόνια είπε…
http://dikatsadoatap.blogspot.com

http://www.facebook.com/group.php?gid=10374548689


Ena groupaki gia to DOATAP. Poloi endiaferontai gia na broun omoiopa8eis gia koinous dikastikous agones enantia sto DOATAP, isws mporesoun edw.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι κρεμαστοί κήποι της Αθήνας...

«Ήρθαμε σ΄ αυτό το σπίτι το 2007. Είπαμε να μη βάλουμε κλιματισμό . Το καλοκαίρι όμως η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Βράζαμε από τη ζέστη », λέει στα « ΝΕΑ » η κ . Αμαλία Ζέππου για τη διώροφη κατοικία της στον Κεραμεικό , στην οδό Παραμυθίας 29. Το δεύτερο καλοκαίρι ήταν επίσης «καυτό». «Είπα, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε σ΄ αυτό το σπίτι...». Όλα όμως άλλαξαν όταν η κ. Ζέππου , παραγωγός ντοκιμαντέρ, αποφάσισε να πρασινίσει την ταράτσα... της. Ύστερα από μία μικρή έρευνα απευθύνθηκε σε μία εταιρεία, η οποία δημιούργησε έναν καταπράσινο κήπο στη στέγη. «Η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Άλλαξαν εντελώς οι συνθήκες. Πλέον το σπίτι είναι φοβερά δροσερό το καλοκαίρι. Αλλά και τον χειμώνα έχουμε σημαντικά οφέλη, αφού ο κήπος λειτουργεί ως μόνωση: έχουμε μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου για θέρμανση έως 15%». Λειτουργικό χάρη στον ταρατσόκηπο έγινε και το μικρό δωματιάκι που υπάρχει στην ταράτσα. «Προτού δημιουργηθεί ο ταρατσόκηπος, το καλοκαίρι δεν μπορούσες να μείνεις πολλή ώρα σ΄ αυτό το

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα. Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση. Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Ιδρυτική Διακήρηξη Βασικών Αρχών και Στόχων

Η τραγωδία της Κύπρου καθώς και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, τόσο από την αδίστακτη επεκτατική πολιτική του Πενταγώνου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και από την προσπάθεια της αμερικανοκίνητης χούντας να μετατραπούν οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκλειστικά σε όργανο αστυνόμευσης του Ελληνικού χώρου, κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα. Όμως η ενότητα του Λαού στην απόφασή του να αντιμετωπίσει ανυποχώρητα τον εξωτερικό κίνδυνο και κάθε επιβουλή ενάντια στην ακεραιότητα της εθνικής μας παρουσίας, δε δικαιώνει την απραξία της κυβέρνησης σε τρεις κρίσιμους τομείς: την τιμωρία των ενόχων της επταετίας, της σφαγής του Πολυτεχνείου και της Κυπριακής τραγωδίας, την κάθαρση του κρατικού μηχανισμού και την πλέρια αποκατάσταση των θυμάτων της κατοχής. Είναι βαθιά η ανησυχία του Ελληνικού λαού, γιατί οι επαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση ομαλής πολιτικής ζωής θα αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου αν δε συνοδευτούν το γρηγορότερο δυνατό από την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσ