Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ...

Τελικά πρέπει να είμαστε χαζοί.Δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να δικαιολογήσω την χθεσινή παρέμβαση του Κ.Καραμανλή και να λέει αυτά που λέει.
Από την μία δεν διώχνει από την κυβέρνηση τον Σ.Τσιτουρίδη μετά από τα σκάνδαλα που έχουν βγει στη φόρα τον τελευταίο καιρό με τα ομόλογα.Αλλά από την άλλη μιλάει για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.Μηδενική ανοχή σε τι;Μάλλον στην ελεύθερη σκέψη και βούληση.
Η κυβέρνηση που κάποτε μίλαγε για τη διαφθορά του κράτους τώρα έχει πάρει στα χέρια του την κουτάλα.Όλοι αυτοί οι βουλευτές που για μια 20ετία ήταν στην αντιπολίτευση έπρεπε κάπως να ξεπληρώσουν τους χορηγούς τους.Τελικά το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά» λέει πολλά.Έτος 1991, κυβέρνηση Ν.Δ σκάνδαλα,αστυνομοκρατία,απεργίες κτλ.Σήμερα, 2007 κυβέρνηση Ν.Δ. μια από τα ίδια..Είναι η μοναδική κυβέρνηση που μίλησε για τόσες μεταρρυθμίσεις και εν τέλη δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία.
Φυσικά,το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πάει προς το καλύτερο.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθεί να επανακάμψει από την περίοδο 1996-2004.Μία περίοδο που το έκανε να χάσει και την παραμικρή του επαφή με τον λαό.Έπαψε να είναι κίνημα,να υπερασπίζεται τον μη προνομιούχο.Τώρα προσπαθεί να επανακάμψει όμως τα υπολείμματα του εκσυγχρονισμού είναι ακόμα πολλά μέσα στο κόμμα.
Επομένως, και σε ένα μήνα να γίνουν εκλογές όποιος και να κερδίσει,ο λαός θα φάει μια από τα ίδια.Ίσως αυτή τη φορά να μην τους αφήσουμε να μας περνούν για χαζούς,ας κάνουμε από μόνοι μας τους χαζούς...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Κείμενο 30 στελεχών καταγγέλλει τον Βενιζέλο ως «παρανυφάκι του Σαμαρά»

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Η αποκαρδιωτική εικόνα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής είναι τουλάχιστον δεδομένη.Τα media σε ρόλο Μαέστρου προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού το δίπολο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο ή Επανάσταση.

Αναμφίβολα όμως, καμία από τις δυο πολιτικές οντότητες δε μπορεί να αποτελέσει εγγυητική δύναμη για τη σταθερότητας της χώρας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αναζητά τον «καταλληλότερο» ανάμεσα σε ακατάλληλους.

Εγγυητική δύναμη δε μπορούν να αποτελέσουν ούτε οι ευκαιριακές κομματικές συσπειρώσεις που η ανομοιογένεια και η έλλειψη προγράμματος για τη χώρα συμπληρώνει το παζλ των ακατάλληλων με …επικινδυνότητα: διάττοντες αστέρες, που απλώς «μας ψεκάζουν» με φωνές – αλαλαγμούς χωρίς ουσία.

Η απουσία πολιτικών οραμάτων και κυρίως οραματιστών, οδηγεί τη χώρα – ιδεολογικά άοπλη και κατακερματισμένη – σε πολιτικές που κάθε άλλο παρά της εξασφαλίζουν κύριο ρόλο και διαπραγματευτική δύναμη στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις. Πολιτικές…

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …