Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ...

Τελικά πρέπει να είμαστε χαζοί.Δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να δικαιολογήσω την χθεσινή παρέμβαση του Κ.Καραμανλή και να λέει αυτά που λέει.
Από την μία δεν διώχνει από την κυβέρνηση τον Σ.Τσιτουρίδη μετά από τα σκάνδαλα που έχουν βγει στη φόρα τον τελευταίο καιρό με τα ομόλογα.Αλλά από την άλλη μιλάει για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.Μηδενική ανοχή σε τι;Μάλλον στην ελεύθερη σκέψη και βούληση.
Η κυβέρνηση που κάποτε μίλαγε για τη διαφθορά του κράτους τώρα έχει πάρει στα χέρια του την κουτάλα.Όλοι αυτοί οι βουλευτές που για μια 20ετία ήταν στην αντιπολίτευση έπρεπε κάπως να ξεπληρώσουν τους χορηγούς τους.Τελικά το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά» λέει πολλά.Έτος 1991, κυβέρνηση Ν.Δ σκάνδαλα,αστυνομοκρατία,απεργίες κτλ.Σήμερα, 2007 κυβέρνηση Ν.Δ. μια από τα ίδια..Είναι η μοναδική κυβέρνηση που μίλησε για τόσες μεταρρυθμίσεις και εν τέλη δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε μία.
Φυσικά,το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πάει προς το καλύτερο.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθεί να επανακάμψει από την περίοδο 1996-2004.Μία περίοδο που το έκανε να χάσει και την παραμικρή του επαφή με τον λαό.Έπαψε να είναι κίνημα,να υπερασπίζεται τον μη προνομιούχο.Τώρα προσπαθεί να επανακάμψει όμως τα υπολείμματα του εκσυγχρονισμού είναι ακόμα πολλά μέσα στο κόμμα.
Επομένως, και σε ένα μήνα να γίνουν εκλογές όποιος και να κερδίσει,ο λαός θα φάει μια από τα ίδια.Ίσως αυτή τη φορά να μην τους αφήσουμε να μας περνούν για χαζούς,ας κάνουμε από μόνοι μας τους χαζούς...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…