Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέρασε το τεστ των 100 ημερών!!!!


Ευνοϊκό για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι το κρίσιμο τεστ των πρώτων 100 ημερών, καθώς η πλειοψηφία της κοινής γνώμης κρίνει θετικά το έργο της. Σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία είναι 11 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 40,3%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... να βρίσκεται στο 29,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.
Σε ό,τι αφορά το έργο της κυβέρνησης τις πρώτες 100 ημέρες, το 53,9% έχει ευνοϊκή γνώμη, ενώ το 43,8% έχει αρνητική γνώμη. Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό μέτρο για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες.
Το 49,6% των πολιτών -σύμφωνα με τα στοιχεία της GPO- έχει αρνητική άποψη, ενώ το 44,6% θετική. Σημειώνεται ότι έξι στους δέκα ερωτώμενους (59,8%) θεωρούν ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την κύρωση του νομοσχεδίου, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 36,8%.
Αντίθετα, το κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης» συναντά τη θετική γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών. Το 60% έχει θετική γνώμη, ενώ αντίθετα μόλις το 25,5% έχει αρνητική άποψη.
Ευθύνες
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας» το 33,5% απαντά η προηγούμενη κυβέρνηση, το 15,6% οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το 11,2% η παγκόσμια κρίση και το 37,2% «όλοι μαζί».
Θετική γνώμη έχει η πλειοψηφία των πολιτών και σε ό,τι αφορά το ερώτημα πώς διαχειρίζεται τα προβλήματα της οικονομίας.
Το 59,6% απαντά θετικά και το 38,6% αρνητικά, ενώ αντίθετα το 56,2% θεωρεί ότι δεν είναι συνεπές το ΠΑΣΟΚ με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Σημειώνεται ότι το 55,2% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ το 42,1% απαντά ότι δεν έχει.

Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Τσούτσιας
(από το Έθνος)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…