Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέρασε το τεστ των 100 ημερών!!!!


Ευνοϊκό για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι το κρίσιμο τεστ των πρώτων 100 ημερών, καθώς η πλειοψηφία της κοινής γνώμης κρίνει θετικά το έργο της. Σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία είναι 11 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 40,3%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... να βρίσκεται στο 29,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%.
Σε ό,τι αφορά το έργο της κυβέρνησης τις πρώτες 100 ημέρες, το 53,9% έχει ευνοϊκή γνώμη, ενώ το 43,8% έχει αρνητική γνώμη. Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό μέτρο για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες.
Το 49,6% των πολιτών -σύμφωνα με τα στοιχεία της GPO- έχει αρνητική άποψη, ενώ το 44,6% θετική. Σημειώνεται ότι έξι στους δέκα ερωτώμενους (59,8%) θεωρούν ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την κύρωση του νομοσχεδίου, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 36,8%.
Αντίθετα, το κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης» συναντά τη θετική γνώμη της πλειοψηφίας των πολιτών. Το 60% έχει θετική γνώμη, ενώ αντίθετα μόλις το 25,5% έχει αρνητική άποψη.
Ευθύνες
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας» το 33,5% απαντά η προηγούμενη κυβέρνηση, το 15,6% οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το 11,2% η παγκόσμια κρίση και το 37,2% «όλοι μαζί».
Θετική γνώμη έχει η πλειοψηφία των πολιτών και σε ό,τι αφορά το ερώτημα πώς διαχειρίζεται τα προβλήματα της οικονομίας.
Το 59,6% απαντά θετικά και το 38,6% αρνητικά, ενώ αντίθετα το 56,2% θεωρεί ότι δεν είναι συνεπές το ΠΑΣΟΚ με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Σημειώνεται ότι το 55,2% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ενώ το 42,1% απαντά ότι δεν έχει.

Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Τσούτσιας
(από το Έθνος)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι κρεμαστοί κήποι της Αθήνας...

«Ήρθαμε σ΄ αυτό το σπίτι το 2007. Είπαμε να μη βάλουμε κλιματισμό . Το καλοκαίρι όμως η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Βράζαμε από τη ζέστη », λέει στα « ΝΕΑ » η κ . Αμαλία Ζέππου για τη διώροφη κατοικία της στον Κεραμεικό , στην οδό Παραμυθίας 29. Το δεύτερο καλοκαίρι ήταν επίσης «καυτό». «Είπα, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε σ΄ αυτό το σπίτι...». Όλα όμως άλλαξαν όταν η κ. Ζέππου , παραγωγός ντοκιμαντέρ, αποφάσισε να πρασινίσει την ταράτσα... της. Ύστερα από μία μικρή έρευνα απευθύνθηκε σε μία εταιρεία, η οποία δημιούργησε έναν καταπράσινο κήπο στη στέγη. «Η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Άλλαξαν εντελώς οι συνθήκες. Πλέον το σπίτι είναι φοβερά δροσερό το καλοκαίρι. Αλλά και τον χειμώνα έχουμε σημαντικά οφέλη, αφού ο κήπος λειτουργεί ως μόνωση: έχουμε μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου για θέρμανση έως 15%». Λειτουργικό χάρη στον ταρατσόκηπο έγινε και το μικρό δωματιάκι που υπάρχει στην ταράτσα. «Προτού δημιουργηθεί ο ταρατσόκηπος, το καλοκαίρι δεν μπορούσες να μείνεις πολλή ώρα σ΄ αυτό το

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα. Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση. Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Ιδρυτική Διακήρηξη Βασικών Αρχών και Στόχων

Η τραγωδία της Κύπρου καθώς και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, τόσο από την αδίστακτη επεκτατική πολιτική του Πενταγώνου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και από την προσπάθεια της αμερικανοκίνητης χούντας να μετατραπούν οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκλειστικά σε όργανο αστυνόμευσης του Ελληνικού χώρου, κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα. Όμως η ενότητα του Λαού στην απόφασή του να αντιμετωπίσει ανυποχώρητα τον εξωτερικό κίνδυνο και κάθε επιβουλή ενάντια στην ακεραιότητα της εθνικής μας παρουσίας, δε δικαιώνει την απραξία της κυβέρνησης σε τρεις κρίσιμους τομείς: την τιμωρία των ενόχων της επταετίας, της σφαγής του Πολυτεχνείου και της Κυπριακής τραγωδίας, την κάθαρση του κρατικού μηχανισμού και την πλέρια αποκατάσταση των θυμάτων της κατοχής. Είναι βαθιά η ανησυχία του Ελληνικού λαού, γιατί οι επαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση ομαλής πολιτικής ζωής θα αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου αν δε συνοδευτούν το γρηγορότερο δυνατό από την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσ