Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κανόνες στις ευέλικτες μορφές εργασίας...

Την επέκταση της μερικής απασχόλησης ακόμη και στις ΔΕΚΟ, δηλαδή στις δημόσιες επιχειρήσεις, στους οργανισμούς και στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και την εφαρμογή λύσεων ανάγκης για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση προκειμένου να μην απολύονται εργαζόμενοι θεσμοθετεί το υπουργείο Εργασίας με νομοσχέδιο που θα καταθέσει σύντομα... στη Βουλή. Χθες ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος παρουσίασε το προσχέδιο νόμου για τις ευέλικτες μορφές εργασίας, έθεσαν κανόνες, χωρίς όμως να αποφεύγουν τα μέτρα για τα οποία ασκείται σκληρή κριτική από τα συνδικάτα. Μέτρα όπως η εκ περιτροπής απασχόληση (ως έξι μήνες) των εργαζομένων που «περισσεύουν» σε περιόδους μείωσης της παραγωγής, αλλά και η τρίμηνη διαθεσιμότητα με το 50% των αποδοχών, περιλαμβάνονται στις νέες ρυθμίσεις. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβάλλει το επιχείρημα ότι θέτει «περιορισμούς» και «κανόνες» στην εφαρμογή αυτών των μέτρων, όπως είναι η προηγούμενη διαπραγμάτευση με τα σωματεία, αλλά η εφαρμογή τους απομακρύνει από τον στόχο της πλήρους απασχόλησης. Οπωσδήποτε, όμως, φιλεργατικά μέτρα είναι είναι η καταβολή διπλού ημερομισθίου (προσαύξηση) 100% των απασχολουμένων το Σάββατο όπως ακριβώς ισχύει για τις Κυριακές και η υποχρεωτική μετατροπή συμβάσεων έργου που ξεπερνούν το τρίμηνο στον ίδιο εργοδότη σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Παράλληλα η διοίκηση του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε μέτρα για την απορρόφηση ανέργων από τις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των ανέργων από το Δημόσιο για διάστημα τεσσάρων ετών.
Αναλυτικά οι κυριότερες διατάξεις του νομοσχεδίου είναι οι εξής:
* Η παροχή υπηρεσιών ή έργου στις περιπτώσεις αμοιβής κατά μονάδα εργασίας (φασόν), τηλεργασίας και κατ΄ οίκον απασχόλησης που αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών, τεκμαίρεται ότι υποκρύπτει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Προϋπόθεση είναι η εργασία να παρέχεται αυτοπροσώπως, αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο στον ίδιο εργοδότη για τρεις συνεχείς μήνες.
* Η διάρκεια της εκ περιτροπής εργασίας δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τους 6 μήνες ετησίως.
* Το οκτάωρο μπορεί να επεκταθεί ως και τις 10 ώρες εργασίας την ημέρα. Η διευθέτηση όμως του χρόνου καθορίζεται με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις ή με συμφωνίες του εργοδότη και του συμβουλίου εργαζομένων.
* Σε περίπτωση παροχής εργασίας πέραν της συμφωνημένης ο μερικώς απασχολούμενος δικαιούται αντίστοιχης αμοιβής με προσαύξηση 10%.
* Επιτρέπεται η κατάτμηση της κανονικής άδειας. Αυτό μπορεί να προτείνεται από τον εργοδότη ή να ζητείται από τον εργαζόμενο μισθωτό. Η μία περίοδος πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 12 εργάσιμες ημέρες σε περίπτωση εξαήμερης εβδομαδιαίες εργασίας ή 10 εργάσιμες ημέρες σε περίπτωση πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.
* Η διάρκεια προσωρινής απασχόλησης του εργαζομένου δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη από 12 μήνες. Κατ΄ εξαίρεση φθάνει στους 18 μήνες σε περίπτωση αναπλήρωσης μισθωτού του οποίου η σύμβαση είναι σε αναστολή. Αν γίνει υπέρβαση αυτού του χρονικού ορίου, τότε η σύμβαση μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να…