Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιτέλους τέρμα στα μπλόκα...


Όπως έχουμε πληροφορηθεί όλοι μας από τα ΜΜΕ οι αγρότες έκλεισαν πάλι τον δρόμο!!!Φυσικά,πλέον δεν είναι έκπληξη.Έχουμε συνηθίσει κάθε χρόνο με το που μπαίνουμε στο χειμώνα λίγο μετά τις γιορτές( έτσι για να χωνέψουν τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα) αφού έχουν τελειώσει τις δουλείες τους να κλείνουν οι αγρότες του δρόμους.Παραταγμένα στη σειρά τα τρακτέρ και με τους «κόκκινους» και «γαλάζιους» συνδικαλιστές να στέκονται μπροστά και με ένα νεύμα τους να ξεσηκωθούν και να μπουν στη Ρώμη!!!

Η συγκεκριμένη λογική πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.Πρέπει να πει κάποιος σε αυτούς ότι η ελευθερία τους τελειώνει εκεί που αρχίζει η δική μας.Δεν γίνετε κανείς να κλείνει τους δρόμους,λες και είναι δικοί του.Μπορώ να αντιληφθώ τα δικαιώματα τους αλλά δυστυχώς με αυτό τον τρόπο πρέπει να καταλάβουν ότι φέρνουν τον κόσμο απέναντι τους.

Βέβαια,θα πρέπει να παρατηρήσω ότι μου έκανε μεγάλη έκπληξη το ότι οι αγρότες δεν μπαίνουν σε μια λογική διαλόγου όπως τους πρότεινε η υπουργός.Μπροστά,σε όλο τον κόσμο,στις τηλεοράσεις να ακούσουμε τα «δίκαια» αιτήματα τους,να ακούσουμε την άποψη του υπουργείου και της κυβέρνησης.Νομίζω ότι αυτό θα συμβάλλει στη κοινή γνώμη και όχι να κλείνετε τους δρόμους εις βάρους τον συμπολιτών σας.

Πάντως,αν συνεχιστεί το χάλι με τους αγρότες να κλείνουν τους δρόμους με το έτσι θέλω όποτε θέλω (αν και δεν τους έχω δει να κλείνουν ποτέ τους δρόμους το καλοκαίρι,που έχουν να μαζέψουν την σοδειά του!!!)θα πιστέψω ότι δεν υπάρχει κράτος γιατί αν υπήρχε θα τους μάζευε,έλεος!!!!

Τέλος,αναρωτιέμαι γιατί οι αγρότες τα βάζουν κάθε φορά με το κράτος όταν αυτοί που τους εκμεταλλεύονται είναι οι μεσάζοντες που αισχροκερδούν εις βάρος τους.Επομένως,αντί να κλείνετε τον δρόμο και δεν μας αφήνετε να περάσουμε καλό θα ήταν να κλείσετε την αυλή των μεσαζόντων που σας εκμεταλλεύονται.Αλλά μήπως οι μεσάζοντες είναι μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…