Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας μάθουμε κάτι από το παρελθόν!!!!!!


Δε μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή απ' την οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.
Προχθές το βράδυ κατά λάθος έπεσα σε αυτό το απόσπασμά από μια φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Έμεινα άφωνος ο άνθρωπος που κατάφερε να κατακτήσει όλη την Ασία και να έχει τόσους λαούς στα πόδια του έκανε αυτή την δήλωση.Ο μαθητής του Αριστοτέλη ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν από το χρώμα αλλά ούτε από την φυλή την οποία ανήκουν.Ίσως να ήταν και ο λόγος που σε κάθε πόλη που έμπαινε τον τιμούσαν,οι πολίτες.

Ενώ στο σήμερα,εμείς οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο λαός που πλέον είμαστε περήφανοι μόνο για το παρελθόν μας συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Σκέφτηκε κανείς από εκείνα τα φασιστοειδή ότι είναι άνθρωποι που ψάχνουν μια δεύτερη πατρίδα για να ζήσουν την οικογένεια τους.Σκέφτηκε κανείς τους ότι κ κατά το παρελθόν και οι Έλληνες έχουν υπάρξει μετανάστες;Βέβαια εσφαλμένα θα απαντήσουν με εμάς ήταν αλλιώς!!!Σκέφτηκε κανείς τους ότι η αρμονική αυτή προσαρμογή θα επιφέρει πολλά θετικά.Θα επιφέρει συμμάχους.

Νομίζω ότι όποιος έχει την διάθεση και δεν τον τυφλώνει ο καθοδηγούμενος εθνικισμός που ορισμένοι του τον προσφέρουν μπορεί να δει την αλήθεια.Ας μάθουμε κάτι από το παρελθόν μας!!!Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας και ας αφήσουμε αυτά που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό μας..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…