Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας μάθουμε κάτι από το παρελθόν!!!!!!


Δε μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή απ' την οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.
Προχθές το βράδυ κατά λάθος έπεσα σε αυτό το απόσπασμά από μια φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Έμεινα άφωνος ο άνθρωπος που κατάφερε να κατακτήσει όλη την Ασία και να έχει τόσους λαούς στα πόδια του έκανε αυτή την δήλωση.Ο μαθητής του Αριστοτέλη ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν από το χρώμα αλλά ούτε από την φυλή την οποία ανήκουν.Ίσως να ήταν και ο λόγος που σε κάθε πόλη που έμπαινε τον τιμούσαν,οι πολίτες.

Ενώ στο σήμερα,εμείς οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο λαός που πλέον είμαστε περήφανοι μόνο για το παρελθόν μας συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Σκέφτηκε κανείς από εκείνα τα φασιστοειδή ότι είναι άνθρωποι που ψάχνουν μια δεύτερη πατρίδα για να ζήσουν την οικογένεια τους.Σκέφτηκε κανείς τους ότι κ κατά το παρελθόν και οι Έλληνες έχουν υπάρξει μετανάστες;Βέβαια εσφαλμένα θα απαντήσουν με εμάς ήταν αλλιώς!!!Σκέφτηκε κανείς τους ότι η αρμονική αυτή προσαρμογή θα επιφέρει πολλά θετικά.Θα επιφέρει συμμάχους.

Νομίζω ότι όποιος έχει την διάθεση και δεν τον τυφλώνει ο καθοδηγούμενος εθνικισμός που ορισμένοι του τον προσφέρουν μπορεί να δει την αλήθεια.Ας μάθουμε κάτι από το παρελθόν μας!!!Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας και ας αφήσουμε αυτά που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό μας..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…

Αν όχι τώρα, τότε πότε; Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;

Σε λίγες μέρες θα κληθούμε όλοι εκ νέου στη κάλπη να εκλέξουμε την νέα κυβέρνηση της Χώρας. Θα κληθούμε να δώσουμε την ψήφο αγανάκτησης ή την ψήφο εμπιστοσύνης. Πόσο είμαστε έτοιμοι; Τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει για άλλη μια φορά να ψηφίσουμε το ένα ή το άλλο κόμμα; Υπάρχουν πολιτικές; Υπάρχουν ιδεολογίες; Πως θα είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα είναι άλλη μια φούσκα; Πως ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω τώρα δεν θα απαξιώσει το μέλλον το δικό μου και τον παιδιών μου; Πως θα ξέρω ότι αυτό που θα ψηφίσω δεν θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση; Ερωτήματα αναπάντητα ή χιλιοαπαντημένα;

Στις 6 Μαΐου εμείς οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους την απάντηση μας. Θα πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας σε όλους αυτούς που δρούσαν για μας χωρίς εμάς. Κανείς μας δεν πρέπει να απέχει. Η αποχή δεν είναι απάντηση, δεν είναι πολιτική πράξη, αλλά λιποταξία από μια μεγάλη μάχη. Εμείς μπορούμε να ορίσουμε το μέλλον μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε με την αποχή μας την σιωπή μας, να…