Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ας μάθουμε κάτι από το παρελθόν!!!!!!


Δε μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή απ' την οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.
Προχθές το βράδυ κατά λάθος έπεσα σε αυτό το απόσπασμά από μια φράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Έμεινα άφωνος ο άνθρωπος που κατάφερε να κατακτήσει όλη την Ασία και να έχει τόσους λαούς στα πόδια του έκανε αυτή την δήλωση.Ο μαθητής του Αριστοτέλη ήξερε ότι οι άνθρωποι δεν ξεχωρίζουν από το χρώμα αλλά ούτε από την φυλή την οποία ανήκουν.Ίσως να ήταν και ο λόγος που σε κάθε πόλη που έμπαινε τον τιμούσαν,οι πολίτες.

Ενώ στο σήμερα,εμείς οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο λαός που πλέον είμαστε περήφανοι μόνο για το παρελθόν μας συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.Σκέφτηκε κανείς από εκείνα τα φασιστοειδή ότι είναι άνθρωποι που ψάχνουν μια δεύτερη πατρίδα για να ζήσουν την οικογένεια τους.Σκέφτηκε κανείς τους ότι κ κατά το παρελθόν και οι Έλληνες έχουν υπάρξει μετανάστες;Βέβαια εσφαλμένα θα απαντήσουν με εμάς ήταν αλλιώς!!!Σκέφτηκε κανείς τους ότι η αρμονική αυτή προσαρμογή θα επιφέρει πολλά θετικά.Θα επιφέρει συμμάχους.

Νομίζω ότι όποιος έχει την διάθεση και δεν τον τυφλώνει ο καθοδηγούμενος εθνικισμός που ορισμένοι του τον προσφέρουν μπορεί να δει την αλήθεια.Ας μάθουμε κάτι από το παρελθόν μας!!!Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δούμε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας και ας αφήσουμε αυτά που σκοπό έχουν τον αποπροσανατολισμό μας..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα.

Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση.

Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Κείμενο 30 στελεχών καταγγέλλει τον Βενιζέλο ως «παρανυφάκι του Σαμαρά»

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
 Η αποκαρδιωτική εικόνα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής είναι τουλάχιστον δεδομένη.Τα media σε ρόλο Μαέστρου προσπαθούν απεγνωσμένα να εγκαταστήσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού το δίπολο ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ: Μνημόνιο ή Επανάσταση.

Αναμφίβολα όμως, καμία από τις δυο πολιτικές οντότητες δε μπορεί να αποτελέσει εγγυητική δύναμη για τη σταθερότητας της χώρας, με αποτέλεσμα ο πολίτης να αναζητά τον «καταλληλότερο» ανάμεσα σε ακατάλληλους.

Εγγυητική δύναμη δε μπορούν να αποτελέσουν ούτε οι ευκαιριακές κομματικές συσπειρώσεις που η ανομοιογένεια και η έλλειψη προγράμματος για τη χώρα συμπληρώνει το παζλ των ακατάλληλων με …επικινδυνότητα: διάττοντες αστέρες, που απλώς «μας ψεκάζουν» με φωνές – αλαλαγμούς χωρίς ουσία.

Η απουσία πολιτικών οραμάτων και κυρίως οραματιστών, οδηγεί τη χώρα – ιδεολογικά άοπλη και κατακερματισμένη – σε πολιτικές που κάθε άλλο παρά της εξασφαλίζουν κύριο ρόλο και διαπραγματευτική δύναμη στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις. Πολιτικές…

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …