Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη "κυκλοφορία " ξανά οι κάμερες....


Ξαναπιάνουν δουλειά οι κάμερες ταχύτητας... Νέες ηλεκτρονικές κάμερες για την καταγραφή της ταχύτητας των οχημάτων σε 15 σημεία της Λεωφόρου Μαραθώνος μέρα και νύχτα, άρχισαν ήδη να λειτουργούν από προχτές. Η εγκατάσταση των καμερών κρίθηκε αναγκαία, καθώς η Λεωφόρος Μαραθώνος, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, μετατρέπεται σε πίστα αγώνων... ταχύτητας! Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα πρώτα στοιχεία των καμερών, που έχουν καταγράψει οχήματα να τρέχουν με ταχύτητες 130, 140 ακόμα και 150 χιλιομέτρων την ώρα!
Οι κλήσεις από τις κάμερες που είχαν «ατονήσει» τα τελευταία χρόνια, επανέρχονται δριμύτερες, με την εγκατάσταση και λειτουργία των 15 νέων καμερών και στις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Μαραθώνος, από το ύψος του Σταυρού Αγίας Παρασκευής μέχρι τον Μαραθώνα. Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, μέσω της συγκεκριμένης λεωφόρου, συνολικού μήκους 26 χιλιομέτρων, εξυπηρετούνται καθημερινά πάνω από 200 χιλιάδες οχήματα.
«Ο κυκλοφοριακός φόρτος είναι πλέον αρκετά μεγάλος, καθώς η Μαραθώνος είναι μια υπερτοπική λεωφόρος, που εκτός των άλλων συνδέει την Αθήνα με το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ το καλοκαίρι εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό λουομένων που κατευθύνονται στις παραλίες της Ανατολικής Αττικής», λέει ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής και συμπληρώνει: «Δεδομένου ότι η Λεωφόρος Μαραθώνος διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές, οι κίνδυνοι για τους πεζούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες είναι πολύ μεγάλοι». Είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει των στοιχείων της Τροχαίας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν σημειωθεί πάνω από 1.000 σοβαρά τροχαία, εκ των οποίων αρκετά ήταν θανατηφόρα.
Θα τοποθετηθούν και σε άλλους δρόμους
Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, προχώρησε στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανισμών ελέγχου ταχύτητας στις πιο επικίνδυνες θέσεις του οδικού δικτύου της Λεωφόρου Μαραθώνος. Τα σημεία αυτά υποδείχθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής. Το κόστος υλοποίησης του συστήματος καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Πάντως, ο κ. Κουρής παραδίδοντας στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής τη διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος, τόνισε ότι «η νομαρχία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις της στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής».
Ο ταχυδρόμος φέρνει τη... λυπητερή
ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ - κάμερα περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα μέτρησης της ταχύτητας και φωτογράφισης των οχημάτων μέρα και νύχτα (με τη χρήση φλας). Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα οχήματα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στην κάθε θέση, καθώς και να καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία για την παράβαση (αριθμό κυκλοφορίας, τύπο οχήματος, ημερομηνία, ώρα, τόπο και την ταχύτητα του οχήματος). Τα δεδομένα των καταγραφών συγκεντρώνονται στο κέντρο ελέγχου της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, όπου και ολοκληρώνεται η επεξεργασία τους και βεβαιώνονται οι τροχαίες παραβάσεις. Στη συνέχεια, αποστέλλεται η κλήση στο σπίτι του παραβάτη οδηγού. Τα χρηματικά πρόστιμα των παραβάσεων που βεβαιώνονται από τις κάμερες της Μαραθώνος, θα αποτελούν πόρους των δήμων και των κοινοτήτων από τους οποίους διέρχεται η λεωφόρος.

Ρεπορτάζ : Κώστας Ντελέζος
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να αποκτήσουμε οδηγική συνείδηση.Δεν μπορούμε να τρέχουμε ανεξέλεγκτα.Θρηνούμε κάθε χρόνο περισσότερους νεκρούς και από εμπόλεμες χώρες!!!Αν για να αποκτήσουμε οδηγική συνείδηση πρέπει να υπάρχει ο μπαμπούλας των καμερών που μπορεί να μας "γράψει" τότε ας είναι!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι κρεμαστοί κήποι της Αθήνας...

«Ήρθαμε σ΄ αυτό το σπίτι το 2007. Είπαμε να μη βάλουμε κλιματισμό . Το καλοκαίρι όμως η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Βράζαμε από τη ζέστη », λέει στα « ΝΕΑ » η κ . Αμαλία Ζέππου για τη διώροφη κατοικία της στον Κεραμεικό , στην οδό Παραμυθίας 29. Το δεύτερο καλοκαίρι ήταν επίσης «καυτό». «Είπα, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε σ΄ αυτό το σπίτι...». Όλα όμως άλλαξαν όταν η κ. Ζέππου , παραγωγός ντοκιμαντέρ, αποφάσισε να πρασινίσει την ταράτσα... της. Ύστερα από μία μικρή έρευνα απευθύνθηκε σε μία εταιρεία, η οποία δημιούργησε έναν καταπράσινο κήπο στη στέγη. «Η διαφορά είναι εντυπωσιακή. Άλλαξαν εντελώς οι συνθήκες. Πλέον το σπίτι είναι φοβερά δροσερό το καλοκαίρι. Αλλά και τον χειμώνα έχουμε σημαντικά οφέλη, αφού ο κήπος λειτουργεί ως μόνωση: έχουμε μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου για θέρμανση έως 15%». Λειτουργικό χάρη στον ταρατσόκηπο έγινε και το μικρό δωματιάκι που υπάρχει στην ταράτσα. «Προτού δημιουργηθεί ο ταρατσόκηπος, το καλοκαίρι δεν μπορούσες να μείνεις πολλή ώρα σ΄ αυτό το

Όλα όσα δεν άκουσα...

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις όλων για το θάνατο του Κ. Μητσοτάκη και αφού η περίοδος του πένθους έληξε μπορώ να πω το τι δεν άκουσα. Για αρχή θα ήθελα να διευκρινήσω ότι ο σεβασμός για την απώλεια του ανθρώπου -και το πένθος  της οικογένειας του- παραμένει, αλλά η ιδιότητα του πολιτικού τον  αφήνει στη  δημόσια κρίση. Δεν άκουσα λοιπόν για την αποστασία, για τα ειδικά δικαστήρια, για το "Βρώμικο '89", τη Mayo, την ΑΓΕΤ, τα σκάνδαλα με τους 470 φακέλους, τα οικονομικά προβλήματα που άφησε η θητεία του ως Πρωθυπουργός της Χώρας. Για το τέλος, κράτησα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του και το Σκοπιανό. Για το μόνο που αναρωτιέμαι μετά από όλες τις πολιτικές αγιογραφίες που του φτιάξανε μήπως είχε δίκιο όταν έλεγε, ότι στην Ελλάδα όλα ξεχνιούνται μετά από 10 χρόνια...

Ιδρυτική Διακήρηξη Βασικών Αρχών και Στόχων

Η τραγωδία της Κύπρου καθώς και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, τόσο από την αδίστακτη επεκτατική πολιτική του Πενταγώνου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και από την προσπάθεια της αμερικανοκίνητης χούντας να μετατραπούν οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκλειστικά σε όργανο αστυνόμευσης του Ελληνικού χώρου, κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα. Όμως η ενότητα του Λαού στην απόφασή του να αντιμετωπίσει ανυποχώρητα τον εξωτερικό κίνδυνο και κάθε επιβουλή ενάντια στην ακεραιότητα της εθνικής μας παρουσίας, δε δικαιώνει την απραξία της κυβέρνησης σε τρεις κρίσιμους τομείς: την τιμωρία των ενόχων της επταετίας, της σφαγής του Πολυτεχνείου και της Κυπριακής τραγωδίας, την κάθαρση του κρατικού μηχανισμού και την πλέρια αποκατάσταση των θυμάτων της κατοχής. Είναι βαθιά η ανησυχία του Ελληνικού λαού, γιατί οι επαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση ομαλής πολιτικής ζωής θα αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου αν δε συνοδευτούν το γρηγορότερο δυνατό από την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσ