Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕΒΕ: Ακαιρη και άτοπη η μορφή διεκδικήσεων των αγροτών !!!!


Ακαιρη και άτοπη χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ τη μορφή διεκδικήσεων που για μία ακόμη φορά επιλέγουν οι αγρότες, προειδοποιώντας για νέα επιδείνωση της κρίση που πλήττει τις επιχειρήσεις και την οικονομία, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποίησεων.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο ΣΕΒΕ διακηρύσσει ότι «οι πρακτικές ομηρίας άλλων κλάδων και πολιτών για την εκβιαστική επίτευξη μεμονωμένων αιτημάτων πρέπει επιτέλους να σταματήσει». «Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα όλων μας στη διαμαρτυρία και την αγωνιστική διεκδίκηση, υπό τον όρο ότι δεν βλάπτεται κανένας από τους υπόλοιπους», επισημαίνεται.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι Έλληνες εξαγωγείς εκφράζουν φωνή αγωνίας και αγανάκτησης με αφορμή τη νέα επιδείνωση της κρίσης για τις επιχειρήσεις και την οικονομία που θα προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών που ήδη ξεκίνησαν και ενδέχεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, λόγω των προβλημάτων στη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και από και προς αυτή από τις χώρες του εξωτερικού.

«Η δυσμενής οικονομική συγκυρία», συνεχίζει ο ΣΕΒΕ, «δεν επιτρέπει νέα προβλήματα στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα επιδεινώσουν τη σοβαρότατη κρίση και θα αυξήσουν την απειλή του κλεισίματος επιχειρήσεων και της μείωσης της απασχόλησης. Αντίθετα υπαγορεύει συναίνεση και συνεργασία και όχι ενέργειες όπως οι κινητοποιήσεις που έχουν αντίκτυπο στους ίδιους τους απεργούς αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας και της κοινωνίας, στην ήδη κλονισμένη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας καθώς και στις σχέσεις μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ήδη προειδοποιούν την χώρα μας απειλώντας με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και με ήδη προβληματική τη διακίνηση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο (Τέμπη), θα προστεθούν νέες ζημίες για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις σε αυτές που έχουν ήδη δημιουργήσει η έλλειψη ρευστότητας, η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης και η αύξηση των επισφαλών απαιτήσεων, οι απεργίες άλλων κλάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τα εξαγωγικά αντικίνητρα όπως οι καθυστερήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ

Αυτό, τονίζεται, αποτυπώνεται και στην πορεία των ελληνικών εξαγωγών: το ελληνικό εξωτερικό εμπόριο έχει εισέλθει σε μία πορεία κάμψης, ο δείκτης επικάλυψης των εισαγωγών από τις εξαγωγές μόλις υπερβαίνει το 30% καταδεικνύοντας την υψηλή εξάρτηση της χώρας μας από τις εισαγωγές και η Ελλάδα καταλαμβάνει την 26η θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εξαγωγική επίδοση ως προς το ΑΕΠ, μειώνοντας συνεχώς την ανταγωνιστικότητά της.

Καταλήγοντας ο ΣΕΒΕ απευθύνει έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων των αγροτών με παράλληλη έναρξη ενός ουσιαστικού, ειλικρινούς και διαρκούς διαλόγου με μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα μεταξύ των αγροτικών φορέων και των συναρμόδιων υπουργείων για την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου και την χάραξη μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση όμως, υπογραμμίζεται, απαιτεί τη λήψη μέτρων από την πολιτεία για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων και τη διασφάλιση της - κατά το δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες – απρόσκοπτης διακίνησης εμπορευμάτων και ανθρώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες

Ζούμε σε ύποπτες εποχές. Εποχές συνυφασμένες με την αβεβαιότητα, την υποταγή σε πράγματα και ιδέες που δεν πιστεύουμε πραγματικά αλλά τα υιοθετούμε, γιατί έτσι πρέπει. Έτσι μάθαμε και το τηρούμε…

Κάποτε υπήρχε πυγμή, υπήρχαν ήρωες, υπήρχαν αυτοθυσίες. Σήμερα στην πολυθρόνα του βολέματος καθόμαστε και λειτουργούμε μηχανικά σαν ρομπότ. Οι κινήσεις μας, το γέλιο μας, το βλέμμα μας, ακόμα και τα αισθήματά μας, μηχανοποιημένα και αυτά ακολουθούν την τυποποιημένη, σταθερή οδό. Η δύναμη του καθιερωμένου αποκλείει κάθε είδους απαγκίστρωση από αυτό. Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η πολυτέλεια για καινοτομίες. Έτσι μάθαμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Η δύναμη της συνήθειας για άλλη μια φορά προβάλλει στο προσκήνιο.

Θέλει μαγκιά για να αρνηθείς της σιγουριάς τα κυβικά και εμείς δεν είμαστε μάγκες.Είμαστε βολεψάκηδες, παιδιά της παράδοσης και της συνήθειας. Δεν έχουμε μάθει να λέμε όχι. Είμαστε καλά παιδιά. Πρώτα από όλα δε μάθαμε να λέμε όχι στη μιζέρια μας. Λέει ο άνεργος νέος: Οκ, δεν έχω …

Εκεί που πολεμάνε και πεθαίνουν οι άνθρωποι για ένα καινούργιο κόσμο. Εκεί θα σε περιμένω...

Γιατί δεν μπορώ να υποτιμήσω την κυβερνητική συμμαχία…

Θα βρει η κυβερνητική πλειοψηφία τους 180 βουλευτές ώστε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θα πάμε σε εκλογές; Θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που εκφράζονται καθημερινά μέσω των πολιτικών και των ΜΜΕ της χώρας.

Έτσι λοιπόν, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε απανωτά ερωτήματα και διλήμματα που μοναδικό σκοπό έχουν να διχάσουν τον κόσμο.

Έχουμε διαβάσει στην ιστορία για πληθώρα πολιτικών συστημάτων που εφαρμόστηκαν και τα αποτελέσματα αυτών. Όμως διαχρονικά στην ιστορία μία ήταν η πολιτική που εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία. Dividi e impera. Διαίρει και βασίλευε…

Στο βάθος της ιστορίας χάνεται η πατρότητα της εν λόγω φράσης. Μπορεί να την ανέφερε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ή ο Ιούλιος Καίσαρας, μπορεί ακόμα και ο Μακιαβέλι.

Μπορεί να μην ξέρουμε την πατρότητα της φράσης όμως γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εφαρμόστηκε στη χώρας μας από τους πολιτικούς μας.

Αριστεροί- δεξιοί, πατριώτες και μη, Καραμανλής ή τανκ και άλ…